UFC

Paulo Costa želi opet napasti titulu u srednjoj kategoriji: ‘Pobijedit ću Whittakera, a onda idem direktno na titulu!‘

Paulo Costa

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko uistinu pobijedi Whittakera te ukoliko to učini na neki atraktivan način, nema sumnje da će se približiti samoj tituli

Od ljeta 2022. godine u kavezu nismo vidjeli bivšeg izazivača u srednjoj kategoriji, Paula Costu. Tom prilikom pobijedio je Lukea Rockholda sudačkom odlukom, te unatoč tome što Rockhold više nije ‘‘onaj stari‘‘, nije ga uspio toliko uvjerljivo pobijediti. Pošteno je slavio, no i Rochold je u meču uzdrmao njega.

Nakon toga su uslijedila dva otkazivanja, i to protiv Ikrama Aliskerova, potom Khamzata Chimaeva. Radio je Costa probleme UFC-u, a sada su ga konačno uparili s Whittakerom. Costa je jučer rekao kako nakon pobjede nad njim želi napasti titulu:

‘‘Nakon borbe protiv Whittakera sigurno želim napasti titulu. Ne vidim nikakav drugi put za mene nakon toga nego ići direktno na titulu nakon što njega pobijedim. Nema drugog puta. Kada ga pobijedim, pogledajte samo ostatak kategorije. Imate samo nekoliko tipova koji se bore na način na koji ljudi žele vidjeti. Jedan od njih sam ja. Pobijedit ću Whittakera, a onda ići na titulu‘‘, rekao je na jučerašnjoj press konferenciji.

‘‘Nadam se samo da će doći njegova najbolja verzija. Spreman sam pokazati da sam ja drugačiji tip od onog kojeg ste gledali u borbi protiv Vettorija ili Rockholda. Jako puno sam napredovao. Brži sam. Dosta sam opasniji nego što sam bio ranije‘‘, dodao je.

Ukoliko uistinu pobijedi Whittakera te ukoliko to učini na neki atraktivan način, nema sumnje da će se približiti samoj tituli. Upitno je hoće li ju u tom slučaju odmah napasti, no ukoliko mu je to cilj, pobjeda nad Whittakerom mu je imperativ.

Linker
30. travanj 2024 16:33