UFC

Pedro Munhoz o borcima koji preferiraju ‘trash talk‘: ‘Ne prodajem dušu vragu za pratitelje, sponzore i novac‘

Pedro Munhoz

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iskusni brazilski borac bantam kategorije zapravo je komentirao osobnost Seana O‘Malleyja

Sean O‘Malley ovaj vikend nastupit će u najvećoj borbi svoje dosadašnje karijere. UFC-ova zvijezda bantam kategorije borit će se za titulu prvaka u bantam kategoriji, a na suprotnoj strani kaveza stajati će Aljamain Sterling.

Sterling će pokušati postati drugim čovjekom koji je uspio zaustaviti O‘Malleyja u kavezu. Prvi je Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera, Ekvadorac koji će također nastupiti ovaj vikend na UFC 292 eventu. Vera je u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine porazio Seana O‘Malleyja tehničkim nokautom u prvoj rundi, ali O‘Malley je ipak uspio dogurati do ‘‘title shota‘‘ prije Vere.

Sean je nakon poraza od Vere odradio pet nastupa i upisao je četiri pobjede. Jednog borca nije uspio poraziti, a taj borac također je dio UFC 292 eventa. Radi se o Pedru Munhozu s kojim se O‘Malley borio u sedmom mjesecu prošle godine, a meč je završen ‘‘no contestom‘‘.

Pedro Munhoz bio je bolji od O‘Malleyja u prvoj rundi, a nakon nešto manje od dvije minute druge runde, borba je prekinuta. Munhoz nije mogao nastaviti nakon uboda u oko od strane O‘Malleyja, a UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odlučili su kako neće ponovno ugovoriti taj meč. Tri i pol mjeseca O‘Malley je porazio Petra Yana i izborio napad na titulu, dok se Munhoz u kavez vratio u četvrtom mjesecu ove godine. Iskusni Brazilac jednoglasnom odlukom porazio je Chrisa Gutierreza, a ovaj vikend čeka ga meč s O‘Malleyjevim krvnikom, ‘‘Chitom‘‘ Verom.

Neće Munhozu biti lako protiv Vere, ali u borbu će ući jako motiviran. Nastavi li pobjeđivati, Munhozu se povećavaju šanse za novom borbom protiv O‘Malleyja, a koliko želi taj meč, Munhoz je otkrio na konferenciji za medije.

‘‘Dio mene želi prebiti O‘Malleyja u hotelu. Ali drugi dio mene progovara poput oca, supruga i vjernika te mi govori da ne učinim to. Dovest ću se u probleme. Šalim se, naravno, mi smo profesionalci.‘‘, započeo je Munhoz i nastavio u ozbiljnijem tonu.

‘‘Znam da se on (Sean) služi ‘trash talkom‘, ali tako je, kako je. Ja nisam tip koji prodaje dušu vragu kako bih dobio više pratitelja, sponzora ili novca. Ali nitko nije primoran gajiti dobro mišljenje o drugima i on ima svoj način na koji obavlja stvari. Ja imam svoj način.‘‘, dodao je Munhoz.

Ono što Munhoza smeta jest činjenica da je vodio u tom meču, kao i situacija u kojoj O‘Malley slavi na kraju meča kao da je porazio Munhoza. To su neki od glavnih razloga zašto bi se Munhoz htio ponovno obračunati s O‘Malleyjem, ali Pedro ističe da je Sean itekako opasan borac.

‘‘Osim činjenice da su njegovi prsti konstantno bili ispred mog lica, on je poprilično dobar. Dugačak je, ali ostao je iznenađen načinom na koji sam ga pritiskao ne primajući udarce. Vjerujem da sam uzeo prvu rundu, a za drugu ne znam kako bi izgledale sudačke kartice. Izuzev svih nezrelih stvari koje radi na internetu, on (O‘Malley) je jako dobar borac. Iako smatram da je izgubio meč protiv Petra Yana, impresionirao me svojim vještinama. Popriličnoo je čvrst i napreduje svaku borbu.‘‘, zaključio je Munhoz.

Pedro je u nastavku konferencije za medije istaknuo kako ipak favorizira Aljamaina Sterlinga u glavnoj borbi večeri na UFC 292 eventu, a u ranim nedjeljnim satima saznati ćemo je li bio u pravu.

Linker
29. travanj 2024 18:09