UFC

(VIDEO) ‘I, jesi li uspio impresionirati djevojke?‘: Sean O‘Malley pojasnio kako se zaljubio u borilački sport

Sean O‘Malley (lijevo) i Megan Olivi (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji UFC-ov bantamaš detaljno je objasnio kako se razvijala njegova ljubav prema onome čime se danas bavi

Sean O‘Malley vjerojatno je najveća zvijezda nadolazećeg UFC 292 event koji ćemo pratiti u noći sa subote na nedjelju. Drugorangirani izazivač unutar UFC-ove bantam kategorije na UFC 292 eventu borit će se za titulu prvaka u bantam kategoriji, a protivnik će mu biti Aljamain Sterling.

Iako je Aljamain Sterling prvak i branitelj naslova, O‘Malley je ipak najveća zvijezda bantam kategorije. Svojom zanimljivom osobnošću, ali i atraktivnim stilom unutar kaveza, O‘Malley je brzo pridobio velik broj fanova.

Stoga je za očekivati kako će UFC pregršt promotivnog materijala kroz ‘‘fight week‘‘ posvetiti upravo O‘Malleyju, a veliki intervju s Megan Olivi dio je promoviranja O‘Malleyjevog lika i djela.

Megan Olivi početkom intervjua spomenula je kako u pripremi za sami intervju nije mogla pronaći mnoštvo informacija o Seanovom odrastanju i o tome kako je započeo s borilačkim sportom. O‘Malley je pojasnio je kako ljubav prema sportu gaji od najranijih dana, ali prvotno se bavio timskim sportovima, kao i mnoštvo druge djece.

‘‘Uvijek sam igrao neke sportove, a mislim da sam započeo s bejzbolom i nogometom. To su mi najstarije uspomene kad je u pitanju bavljenje sportom. Košarka, američki nogomet, bejzbol, nogomet, ta četiri sporta uvijek su se rotirala. Ponekad su se preklapale sezone u nogometu i bejzbolu pa bih išao s nogometne utakmice direktno na bejzbol meč. Cijelu godinu moja braća i ja bavili smo se sportom.‘‘, započeo je O‘Malley, a zatim je istaknuo najdraži timski sport.

‘‘Mislim da mi je američki nogomet bio omiljeni sport, ali bio sam tako malen. Vjerovao sam kako bih mogao dobro igrati, ali imam osjećaj da nisam dobivao pažnju od trenera, posebice u američkom nogometu i košarci. To je nešto što me odvelo dalje od timskih sportova. Osjećao sam kao da svi ti treneri imaju svoje miljenike, a ukoliko im niste jedan od miljenika, nećete igrati i to me izluđivalo. Uvijek sam htio igrati cijelu košarkašku utakmicu i mrzio sam kad me izvedu iz igre. Podosta loše sam se nosio s time i moje ponašanje nije bilo dobro. U tim godinama ne uče vas kako se nositi s time. Uče vas kako igrati igru, ali ne uče vas kako se nositi sa svim tim mentalnim dijelovima igre.‘‘, objasnio je Sean.

Ljubav prema borilačkim sportovima rodila se tijekom Seanovih srednjoškolskih dana. O‘Malley se kao i mnogi srednjoškolci mučio sa samopouzdanjem i trebao je nešto preko čega će izgraditi samopouzdanje. Odmak od timskih sportova doveo ga je do borilačkog sporta, a nije mu dugo trebalo da se u potpunosti zaljubi.

‘‘Bio sam jako kompetitivan, a školu sam mrzio. Nisam htio ići u školu. U srednjoj školi započeo je moj odmak od timskih sportova i htio sam se nadmetati u pojedinačnom sportu. Htio sam se okušati u boksu i kickboksu, a tako sam se upoznao s borilačkim sportovima. To se dogodilo tako iznenadno, ali bio sam siguran, ali tada sam znao da se želim baviti pojedinačnim sportom. Također, bio sam siguran da ću privući djevojke baveći se borilačkim sportom. To je bio jedan od glavnih razloga, a bio sam uvjeren da će mi borilački sport biti dovoljan da ih impresioniram. Počeo sam se boriti i trenirati kickboks. Nitko me nije učio tehnikama, a većina tehnika dolazila mi je prirodno. Treneri su bili iznenađeni i govorili su mi da imam ‘ono nešto‘. Ugovorili su mi nekoliko mečeva još kao 16-godišnjaku i nokautirao sam nekoliko protivnika. Tu sam shvatio koliko mi je sve ovo zabavno i počelo je rasti moje samopouzdanje.‘‘

Nedugo poslije, O‘Malley je ponovno istaknuo kako je impresioniranje djevojki bio jedan od temeljnih razloga zbog kojih mu se svidilo izučavanje borilačkih vještina.

‘‘Bio sam jako nesiguran u svojim srednjoškolskim danima, kao što smo svi bili nesigurni u toj dobi. Želite izgledati dobro, želite impresionirati djevojke u školi, a djevojke nikada ne razumiju koliko je teško mladiću u srednjoj školi koji ih samo želi impresionirati. Dakle, bio sam jako nesiguran u srednjoj školi i to me odvelo do borilačkog sporta.‘‘, pojašnjavao je danas ponajbolji bantamaš na svijetu, a voditeljica Megan Olivi ubacila se zanimljivim pitanjem.

‘‘Jesi li uspio impresionirati djevojke?‘‘, na što je O‘Malley odgovorio:

‘‘Mislim da jesam. Gledajući unatrag, mislim da je jednostavno moje samopouzdanje poraslo. Bilo mi je lakše razgovarati i prilaziti djevojkama. Nije se tu nužno radilo o tome da djevojke gledaju moje borbe, nego jednostavno se radilo o samopouzdanju koje sam dobio.‘‘, pojasnio je Sean.

Sean O‘Malley danas je borac koji odiše samopouzdanjem i vjerom u svoje kvalitete. Visok stupanj samopouzdanja bit će mu više nego potreban u ranim nedjeljnim satima, jer Aljamain Sterling najkvalitetniji je borac s kojim će se Sean susresti u dosadašnjoj karijeri. Nešto posebno trebat će Seanu da svrgne Sterlinga s trona, ali ne sumnjamo da O‘Malley odavno vjeruje u svoju posebnost. Djevojke je očito uspješno ‘‘osvajao‘‘, a vidjet ćemo može li osvojiti i UFC-ovu titulu prvaka u bantam kategoriji.

Linker
03. svibanj 2024 08:47