UFC

Pereira za povijest! Nezaustavljivi ‘Poatan‘ pobjedom nad Rountreejem srušio deset godina star UFC-ov rekord

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/profimedia
Brazilski udarač ponovno je prekrojio povijesne knjige najveće i najprestižnije svjetske MMA organizacije

Sredinom studenog 2023. godine Alex Pereira je, pobjedom nad Jirijem Prochazkom na UFC 295 priredbi, postao UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji i istodobno oborio rekord američke promocije kao borac kojem je trebalo najmanje vremena (736 dana) da se okruni naslovima u dvjema težinskim divizijama.

Noćašnjom pobjedom na Khalilom Rountreejem Jr.-om "Poatan" je otišao i korak dalje te se ponovno upisao u UFC-ove povijesne knjige kao boraca kojem je trebalo najmanje vremena da tri puta zaredom obrani pojas prvaka. Brazilskom udaraču za taj je povijesni pothvat bilo potrebno 175 dana.

Dosadašnji rekord držala je Rounda Rousey koja je, prije deset godina, tri puta branila svoju titulu u ženskoj bantam kategoriji u 189 dana. "Rowdy" je pobijedila Mieshu Tate, Saru McMann i Alex Davis, te se njezin rekord činio nedodirljivim od 2014., no onda je na scenu stupio Pereira, čovjek koji trenutno uživa status vjerojatno najveće UFC zvijezde, odnosno najveće MMA zvijezde na planetu. Drugim riječima, legitimno je zaključiti kako živimo u - "Poatanovoj" eri.

Linker
06. listopad 2024 21:16