UFC

Pickett ulaže žalbu na pobjedu Nickala, Bo se oglasio: ‘Ja nisam varalica, pogodio sam ga u bedro‘

Bo Nickal

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC debi Bo Nickala nije prošao bez manjih kontroverzi

Kao što se i očekivalo, Bo Nickal lakoćom je došao do pobjede u svom debiju. Iako je iza sebe imao samo tri profesionalna MMA nastupa, Nickal je ogroman talent, a zrači velikim samopouzdanjem i ambicijama za napasti sami vrh.

Jamie Pickett (13-8-0) izdržao je nešto manje od tri minute prije nego je morao tapkati na ‘‘arm triangle‘‘ gušenje. Onda kad je borba završila na parteru, Pickett je djelovao bespomoćno i bilo je pitanje trenutka kada će doći do finiša. Međutim, Nickal se uoči samog rušenja protivnika poslužio nedopuštenom tehnikom koja je promakla očima sucima.

Koljenom u međunožje Nickal je pogodio Picketta, a zatim ga je bacio na tlo. Nakon toga uslijedilo je traženje dominantne pozicije i ‘‘submissiona‘‘. Jamie Pickett i njegov tim spremaju uložiti žalbu atletskoj komisiji, ali Nickal odbacuje optužbe da je ‘‘varao‘‘ i koristio se nedozvoljenim tehnikama.

‘‘Iskreno, znam točno što se dogodilo. Pogodio sam ga koljenom u bedro, a on je bio u lošoj poziciji uz ogradu kaveza. Htio je izvući se i nadao se da će sudac zaustaviti akciju. Da sam ga zapravo pogodio u međunožje, osjećao bih se loše, jer ja nisam varalica i netko tko traži prečice. Čudan potez od njega.‘‘, rekao je Nickal u osvrtu na žalbu Jamieja Picketta, a zatim se osvrnuo na svoj kompletan nastup.

‘‘Puno stvari sam mogao bolje odraditi. Pričao sam s trenerom i moram prestati bacati ‘high kickove‘ odmah čim započne meč. U dvije od četiri borbe pao sam na guzicu poput nekakvog glupana. U globalu, borba je prošla očekivano, ali ništa izvanredno. Zahvalan sam jer sam došao do pobjede i nisam primio nikakvu štetu.‘‘, rekao je Nickal.

BIt će jako zabavno popratiti karijeru ovog 27-godišnjaka kojem mnogi predviđaju velike stvari. Srednja kategorija jedna je od onih kategorija kojoj nedostaje elitnih hrvača i Bo Nickal svakako je potrebno osvježenje.

Linker
26. travanj 2024 18:25