UFC

Bo Nickal neće ostati bez pobjede u UFC debiju: Jamie Pickett odustao je od žalbe

Bo Nickal (lijevo) i Jamie Pickett (desno)

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Supertalentirani UFC-ov borac srednje kategorije pomalo je kontroverzno došao do prve pobjede u UFC-u

Vrlo impresivan UFC debi odradio je Bo Nickal (4-0) početkom trećeg mjeseca. Nekoć ponajbolji američki hrvač završio je Jamieja Picketta ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi borbe. Brzo je Nickal došao do rušenja, a potom i do ‘‘arm triangle‘‘ gušenja kojim je prisilio Picketta na predaju.

Međutim, određeni repovi povlačili su se nakon Nickalove pobjede. Prema navodima Picketta, a i prema onome što su mnogi uočili u prijenosu borbe, Nickal je neposredno prije rušenja pogodio svog protivnika koljenom u međunožje. Pickett se nakon borbe odlučio žaliti nadležnim tijelima, ali njegova žalba nije urodila plodom.

Pickettov menadžer LaMont Chappell obavijestio je MMA Junkie da žalbu zapravo nisu nikad niti poslali, te da je Pickett odlučio odustati od žalbe. Jeff Mullen kao izvršni direktor Nevadine atletske komisije obavijestio ih je da nemaju osnove za žalbu i stoga su Pickett i njegov tim odlučili ne gubiti vrijeme na taj postupak.

Time će Nickal zadržati svoju pobjedu, a ukoliko se njega pita, nedozvoljeni udarac nije se niti dogodio. 27-godišnji američki borac osvrnuo se nedugo nakon borbe i opovrgnuo je navode o udarcu u genitalije.

‘‘Iskreno, znam točno što se dogodilo. Pogodio sam ga koljenom u bedro, a on je bio u lošoj poziciji uz ogradu kaveza. Htio je izvući se i nadao se da će sudac zaustaviti akciju. Da sam ga zapravo pogodio u međunožje, osjećao bih se loše, jer ja nisam varalica i netko tko traži prečice. Čudan potez od njega.‘‘, bilo je Nickalovo objašnjenje.

Je li Nickal plasirao nedozvoljeni udarac ili ne, prosudite sami iz videa ispod ovog teksta. Na kraju krajeva, više nije niti bitno, jer žalbe neće biti, a Nickal i Pickett mogu se okrenuti novim izazovima u svojim karijerama. Pickett je protiv Nickala upisao treći uzastopni poraz i upitno je hoće li svoj sljedeći nastup uopće i odraditi pod okriljem UFC-a.

Što se Nickala tiče, UFC ima ogromna očekivanja od njega, a i MMA fanovi jedva čekaju njegov novi nastup. Uzevši u obzir da je lakoćom porazio Picketta, vjerojatno nećemo predugo čekati na novi Nickalov nastup.

Linker
20. travanj 2024 01:24