UFC

Poirier: ‘Diazov odlazak iz UFC-a može biti primjer mladim borcima kako da naplate svoju vrijednost‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Rekao da borci trebaju ‘istražiti tržište‘ i vidjeti što ostale organizacije nude

Dustin Poirier je u UFC-u još od 2011. godine, a s pravom ga se naziva jednim od najboljih boraca lake kategorije na svijetu trenutno. Nažalost po njega, nikad nije uspio doći do statusa prvaka iako je osvajao privremeni pojas, no konkurencija u njegovoj kategoriji je uistinu uvijek bila jaka.

Poirier je posljednji puta poražen od Charlesa Oliveire krajem prošle godine, a prije toga je dva puta pobijedio Conora McGregora te osvetio poraz iz 2014. godine. Prije poraza od Oliveire posljednji je put bio poražen od Khabiba Nurmagomedova krajem 2019. godine, a i tu se radilo o borbi za pojas.

Iako sigurno u njemu ima još natjecateljskog duha, Dustin se ne libi sve češće govoriti o mirovini, no nije siguran da će se umiroviti u UFC-u kao MMA borac:

‘‘Mislim da je UFC najveća MMA promocija na svijetu. Naravno, volio bih završiti svoju karijeru u UFC-u ali ne želim ništa drugo otpisivati. Ja sam borac za nagrade i nagrada mora biti velika. Mislim da je odlično za mlade borce da vide tipa poput Natea Diaza koji je zaradio svoj status u kompaniji i izborio se da bude slobodan borac koji će istražiti tržište i naplatiti svoju stvarnu vrijednost. Kad ponude za njega krenu dolaziti i te stvari postanu javne, ostali borci će moći vidjeti što su ostale organizacije spremne donijeti na stol. To će podići sport za sve‘‘, rekao je Poirier za Heavy Sports.

Je li Poirier pod ‘‘drugi borci‘‘ mislio ustvari na sebe pogotovo jer je rekao da je ‘‘borac za nagrade‘‘, vidjet ćemo u budućnosti. No, s obzirom na trenutno prisutni trend u kojem MMA borci odlaze raditi boksačke mečeve ili boks golim šakama, ništa nas ne treba iznenaditi.

Linker
20. travanj 2024 15:06