UFC

Poirier otkrio kakve promjene očekuje od McGregora: ‘Osjetio je bol koja može promijeniti dinamiku borbe‘

Conor McGregor i Dustin Poirier
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Dustin tvrdi da u treći susret ulazi s ‘vrećom punom trikova koje nam jedva čeka pokazati‘

Dustin Poirier bit će spreman ako Conor McGregor posegne za taktikom koja je obilježila veći dio njihovog drugog susreta.

Pet puta gubio je Conor u svojoj MMA karijeri, ali samo jedan suparnik zaustavio ga je nokautom. Riječ je, naravno, od Poirieru koji je do poravnanja računa stigao početkom godine kada je sredinom druge runde zaustavio slavnoga Irca.

Glavno Dustinovo oružje u tom su susretu bili 'low (calf) kickovi' koji su ozlijedili McGregorovu nogu i otvorili put prema velikoj pobjedi.

"Prije nekoliko sam se godina u New Yorku borio protiv Jima Millera i on je bio prvi lik koji je protiv mene koristio tu tehniku. Sjećam se da mi je u tom dvoboju noga nastradala i da sam od tog trenutka razvio jedno sasvim novo poštovanje za kickove koji ciljaju mišić lista", prepričava Poirier u 'The Fight with Teddy Atlas' podcastu.

'The Diamond' je tehniku s kojom se bolje upoznao kroz bol i muku savršeno primijenio na McGregoru i upravo zato vjeruje da bi se bivši dvostruki prvak u trilogiji mogao poslužiti istim oružjem.

"Osjetio je koliko te ti kickovi mogu osakatiti. Osjetio je tu bol i tehniku koja može promijeniti dinamiku borbe. Upravo stoga mislim da bi i on ovoga puta mogao za njom posegnuti. To sam barem ja napravio otkako sam osjetio koliko mogu biti opasni ti kickovi. I dalje uvježbavam ofenzivu, ali sad puno više radim i na obrani od istih. Otvori li se mogućnost, opet ću ga napasti s njima. A ako to ne bude slučaj, još uvijek imam vreću punu trikova koje vam jedva čekam pokazati", zaključio je Poirier.

Treći susret zvijezda iz lake kategorije čeka nas 10. srpnja kada se u lasvegaškoj T-Mobile areni održava veliki UFC 264.

Linker
17. travanj 2024 14:31