UFC

Poirier rekao da mu je borba protiv Saint Denisa možda posljednja u karijeri: ‘Imam 35 godina, a ovo će mi biti 30. borba u UFC-u‘

 Dustin Poirier 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bez obzira na ishod borbe protiv Saint Denisa, nadamo se da ćemo Poiriera bar još neko vrijeme gledati u kavezu

Ovoga mjeseca Dustina Poiriera očekuje dosta težak meč, a to će mu ujedno biti i jubilarna 30. borba u UFC-u. Benoit Saint Denis bit će njegov protivnik na UFC 299 priredbi koja se održava već idućega tjedna, a to će mu biti prvi nastup nakon teškog poraza nokautom od Justina Gaethjea.

Poirier već ima 35 godina i gotovo 40 profesionalnih mečeva, tako da nije teško zaključiti da ga vjerojatno više nećemo dugo gledati u UFC-u. U jučerašnjem intervjuu za TMZ Sports je rekao kako bi mu upravo ova borba mogla biti posljednja u karijeri, a objasnio je i zašto ju je uopće prihvatio.

‘‘Prihvatio sam ju da se testiram, uistinu. Želim vidjeti imam li to još u sebi. Taj tip je mlad, gladan, ima odličan niz i završio je posljednjih pet protivnika. To me čini nervoznim i zbog toga se želim baciti u vatru. Osjećam da sam tu najbolji‘‘, rekao je Poirier, a zatim nadodao:

‘‘To je tip boraca protiv kojih se ja želim boriti. Tipovi koji u kavezu ostavljaju sve, pokazuju volju i idu na finiše. U takvim borbama želim sudjelovati. Svaka borba mi može biti posljednja. Imam 35 godina, a ovo je moja 30. borba u UFC-u. Svaka može biti posljednja.‘‘

Bez obzira na ishod borbe protiv Saint Denisa, nadamo se da ćemo Poiriera bar još neko vrijeme gledati u kavezu. Borac je to koji ne pristaje na previše kompromisa u kavezu te često ide na sve ili ništa, a fanovi zauzvrat dobivaju jako atraktivne mečeve s njegove strane.

Linker
08. svibanj 2024 15:54