UFC

‘Chito‘ Vera se prisjetio borbe s legendarnim Joseom Aldom: ‘Postao sam arogantan, to me koštalo tog meča‘

Marlon Vera

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Tada su ga ti nesmotreni potezi koštali meča, a nakon Alda je naredao četiri pobjede, a to se dogodilo točno nakon pobjede nad O‘Malleyjem

Za točno tjedan dana na rasporedu je UFC 299 priredba koju predvodi revanš između prvaka Seana O‘Malleyja i Marlona ‘‘Chita‘‘ Vere, a bit će to prvi pokušaj da O‘Malley obrani titulu nakon što ju je uzeo od Aljamaina Sterlinga. ‘‘Chito‘‘ mu je nanio jedini poraz u karijeri, tako da će biti silno motiviran to i osvetiti.

Posljednji je poraz ‘‘Chito‘‘ doživio od Coryja Sandhagena prošle godine, a prije toga nije znao za isti od 2020. godine i poraza od Josea Alda. Jučer je Vera rekao kako mu je taj poraz bio najbolja pogreška u životu.

‘‘Taj poraz me toliko povrijedio jer jedno je biti doma i gledati preko TV-a, ali biti tamo u prvoj rundi, kalkulirati, pokušao sam pročitati udarce, pronaći način da ga udarim u tijelo. Druga runda, sto posto sam siguran da sam ju pobijedio. Osjećao sam njegovu energiju, govorio si je da ne može opet izgubiti‘‘, rekao je Vera Kevinu Ioleu.

‘‘Postao sam arogantan, napravio sam djetinjastu pogrešku kad sam jurio po kavezu i htio ga nokautirati. Ja se tako ni ne borim. To me koštalo borbe. No, to je bila najbolja pogreška u mom životu jer me dugoročno naučila važnu lekciju. Tako izgubiti je uistinu bolno‘‘, pojasnio je.

Tada su ga ti nesmotreni potezi koštali meča, a nakon Alda je naredao četiri pobjede, a to se dogodilo točno nakon pobjede nad O‘Malleyjem. Hoće li Vera ponovno pobijediti O‘Malleyja i dokazati da je bolji borac kao što to tvrdi, saznat ćemo iduće subote.

Linker
26. travanj 2024 07:15