UFC

Poirier velikog srca: Velikom donacijom pomogao brazilskoj djeci koja se bave sportom

Dustin Poirier

 Screenshot (instagram, The Good Fight Foundation)
Dustin je odmah nakon borbe obećao donirati Charlesu za pomoć djeci

Već je od ranije poznato kako je jedan od najboljih boraca lake kategorije na svijetu, Dustin Poirier, izuzetno angažiran u području humanitarnog rada. Sa svojom zakladom 'The Good Fight Foudation' je u posljednje četiri godine pomogao brojnim potrebitim građanima prije svega svoje rodne Louisiane, a ovog puta je izvršio i obećanje koje je dao Charlesu Olivieri nakon njihovog meča.

Poirier je Charlesu obećao donirati novac koji će pomoći siromašnoj djeci u Guaruji, u Brazilu, u učenju borilačkih vještina. ''Obećanje ispunjeno! Mi podržavamo Charlesa (Oliveiru) i njegovu misiju da osnaži i osposobi mlade u Brazilu. Želimo mu sve najbolje u nadolazećoj obrani titule!'', napisao je Dustin na Instagram profilu zaklade. Radi se o donaciji od dvadeset tisuća američkih dolara.

Podsjećamo, nekoliko trenutaka nakon što je izgubio u borbi za titulu prvaka lake kategorije na UFC 269 priredbi, Poirier je rekao Oliveiri da će donirati novac u humanitarne svrhe po njegovom izboru, iz razloga jer je ponosan na prvaka i njegov rad sa siromašnom djecom.

Charles nije propustio priliku zahvaliti mu se na društvenim mrežama: ''Ti si odličan, brate. Samo zahvalnost. Hvala ti za ljubav, Dustine Poirier.''

Linker
19. travanj 2024 13:47