UFC

‘Wonderboy‘ odabrao zanimljiv dvojac za svoju prozivku: ‘Tko ne bi volio dobar obračun u stojci?‘

Stephen Thompson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Stephen Thompson rado bi se obračunao s nekim od dvojice legendarnih boraca iz Stocktona

Proteklih tjedana, nerijetko smo imali priliku čitati kako Nate Diaz zaziva UFC da mu napokon ugovore meč koji je ujedno posljednji prema njegovom postojećem ugovoru. Odgovora od strane promocije nema, a sve je očitije kako ga promocija koči jer on odbija potpisati novi ugovor.

Dustin Poirier mjesecima pokazuje interes za obračunom protiv Diaza, u priču se upleo i Gilbert Burns, ali dojam je da se UFC-ovi čelnici nadaju trilogiji s Conorom.

''UFC, pokušavam se boriti protiv bilo koga, a nema povratne informacije. Gdje je zapelo? Neću se boriti protiv Conora, on je očajan. Borit ću se protiv nekog drugog, prekinite me kočiti, molim vas. Hvala.'', poruka je Natea Diaza koju je preko Twittera uputio UFC-u prije nekoliko dana.

Izuzev Natea, njegov brat Nick također je još uvijek pod ugovorom s UFC-om. Stariji brat Diaz prošle godine vratio se nastupima, nakon više od šest godina izbivanja iz kaveza. Tehničkim nokautom izgubio je od Robbieja Lawlera, a mnogi smatraju kako se Nick više ne bi trebao vraćati u kavez. Cesar Gracie, jedan od Nickovih trenera, prije dva tjedna na svom Instagram profilu otkrio je kako možemo očekivati novi Nickov nastup ove godine.

''Popratite borbu Nicka Diaza koja će se dogoditi do kraja ove godine'', napisao je Cesar.

Teško je predvidjeti s kime će UFC upariti Natea, a pogotovo Nicka koji nije djelovao naročito dobro protiv Lawlera koji je također daleko od svojih najboljih dana. Zainteresiranih boraca za obračun protiv braće Diaz nikad neće nedostajati, a novo ime u cijeloj priči jeste ono Stephena ''Wonderboyja'' Thompsona.

''Wonderboy'' je tijekom 2020. godine upisao dvije pobjede u nizu te je planirao u 2021. godini izboriti novi napad na pojas. Gilbert Burns i Belal Muhammad uništili su mu te snove, a Thompson sada traži povratak pobjedama. Istu stvar traže i braća Diaz, a ''Wonderboy'' bi se rado obračunao s bilo kojim od njih dvojice.

''Želim se boriti protiv Nicka ili Natea Diaza. Nemam ništa osim poštovanja za njih dvojicu i spreman za obračun. Tko ne bi volio dobar obračun u stojci?'', napisao je Thompson u svom tipičnom pristojnom tonu.

Očito je i sam ''Wonderboy'' željan obračuna protiv boraca koji preferiraju stojku, jer Gilbert Burns i Belal Muhammad pobijedili su ga na gotovo identičan način. Hrvanje i kontrola u parteru bili su presudni, ali Thompson je i dalje ponajbolji velteraš svijeta kad je stojka u pitanju. Braća Diaz također nisu fanovi boraca koji preferiraju hrvanje i meč protiv ''Wonderboyja'' ne izgleda tako loše na papiru.

Linker
23. travanj 2024 22:15