UFC

Poirierov posljednji protivnik ga ne otpisuje protiv Makhacheva: ‘Nitko ne može reći da Dustin nema šanse‘

Benoit Saint Denis vs. Dustin Poirier 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Makhachev je bez ikakve dvojbe u ovom meču favorit, no Poirier svakako posjeduje oružja kojima ovaj meč može učiniti vrlo teškim i neugodnim za prvaka

Dustin Poirier pokazao je Benoitu Saint-Denisu kako u UFC-u ipak postoje leveli te kako ne treba preskakati stepenice do vrha. Nokautom u drugoj rundi slavio je Dustin, a tom pobjedom je izborio novu priliku da se okiti UFC-ovim pojasom, ovoga puta protiv Islama Makhacheva.

Ne treba biti veliki znalac da se zaključi kako Makhachev stilski nije najpogodniji protivnik za Poiriera, no Saint-Denis i dalje ne želi otpisati Poiriera. Jučer je u intervjuu za MMA Junkie govorio upravo o ovom meču, a smatra da Poirier tu itekako ima šanse:

‘‘On je precizan, zaokružen borac, sabran je. On je sposoban dovesti oluju, ima jako puno iskustva i na sve to je jako čvrst. Nitko ne može reći da Poirier nema šanse protiv bilo koga u lakoj kategoriji. Naravno, i Makhachev je također kompletan borac. Bit će i dobro pripremljen. Ne znam kakvu će taktiku on imati protiv Poiriera‘‘, rekao je Saint-Denis.

‘‘No, mislim da je vrlo očito. Pokušat će slijediti korake Nurmagomedova ili Charlesa Oliveire jer to djeluje kao najlakši način za pobijediti Poiriera. No, Poirier će također na tome raditi. Bit će to odlična borba. On to može, no naravno, prvak je favorit‘‘, zaključio je.

Mnogi su i protiv Saint-Denisa otpisali Poiriera, no on je u kavezu pokazao kako ipak ima što za reći. Naravno, Makhachev je bez ikakve dvojbe u ovom meču favorit, no Poirier svakako posjeduje oružja kojima ovaj meč može učiniti vrlo teškim i neugodnim za prvaka. Hoće li to i uspjeti, saznat ćemo vrlo brzo na UFC 302.

Linker
09. lipanj 2024 10:02