UFC

Poirierov trener pred revanš s Conorom: ‘On je danas potpuno drugačiji borac‘

Dustin Poirier vs. Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Puno pitanja postavlja se pred veliki revanš Conora McGregora i Dustina Poiriera

Kad su se 2014. godine Conor McGregor i Dustin Poirier prvi put borili, bilo je to u perolakoj kategoriji, a Irac je posao odradio lakše nego što je bilo tko očekivao. Do svoje tada najveće pobjede došao je prekidom u prvoj rundi, no mora se navesti kako je prije toga uspio ozbiljno djelovati na Dustinovo psihičko stanje. Uspio ga je poljuljati, izbaciti iz takta, a onda u Octagonu samo završiti posao.

Nešto više od šest godina kasnije, njih dvojica ući će u Octagon kao puno zreliji borci i ljudi, ujedno i borci lake kategorije. Unatoč tome, McGregor je zadržao status favorita i mnogi vjeruju kako će uspjeti ponoviti svoj rezultat s UFC 178 priredbe. S tim se naravno ne slaže Poirierov trener Mike Brown.

"Ovo je dramatično drugačija situacija. Puno toga se promijenilo. Dustin je puno bolji i izdržljiviji borac u lakoj kategoriji, on je sam sebe ubijao da skine kilograme, a to zapravo nikad nije rješenje i s vremenom se tako dokazalo. Osim toga, napredovao je u jako puno stvari. No, to možemo dokazati samo na jedan način. Tako da ga stavimo u borbu i vidimo što će dogoditi", prokomentirao je Brown u razgovoru za MMA Junkie.

Vrijedi spomenuti što se dogodilo od njihove prve borbe. Conor je ostvario još dvije pobjede, nakon kojih je došla i ona velika nad Joseom Aldom. Nakon toga dvije borbe protiv Natea Diaza, osvajanje titule lake kategorije protiv Eddieja Alvareza, boksački izlet, poraz od Khabiba Nurmagomedova te povratnička pobjeda nad Donaldom Cerroneom. Ukupno šest pobjeda i dva poraza. Dustin je bio puno aktivniji. On se nakon borbe prebacio u laku kategoriju, unutar koje je upisao deset pobjeda i dva poraza. Gubio je tek od Khabiba Nurmagomedova u borbi za titulu te Michaela Johnsona.

"Kad su se prvi put borili, oko Conora je bilo puno pitanja i nepoznanica. Njemu je pobjeda protiv Dustina bila najveća do tada i bio mu je to najveći test. Odradio je dobru borbu i pogodio pravi udarac. No, od tada smo naučili jako puno toga o Conoru. Obojica su bili testirani na više raznih načina i pokazali su različite stvari, prednosti i nedostatke", dodao je još Brown.

Dustin je prošle godine nastupio tek jednom te je bilo problema u pregovorima s njim pa čak i za ovu borbu. Njegovi uvjeti su se promijenili i sad pomno bira borbe te financijske uvjete istih. Smatra njegov trener kako na tako što ima apsolutno pravo.

"Ovo ili borba za titulu su bile najbolje opcija za nas. Dustin napreduje svakom borbom, njegov rezime je nevjerojatan. Ne znam koliko je imao glavnih borbi u nizu, ali poprilično puno. To su uvijek prvaci i bivši prvaci. Svaka borba mu je uvijek kandidat za borbu večeri ili borbu godinu. Ovaj momak nema dosadne minute u svojih borbama. Ako se on bori, onda gledate!", ponosno je još svog pulena pohvalio Brown.

Linker
19. travanj 2024 03:29