UFC

UFC službeno potvrdio i najavio debi borbu Michaela Chandlera

Michael Chandler
 Michael Chandler
UFC 257 priredba službeno je dobila veliko pojačanje i najvjerojatniju sunaslovnu borbu

Ono što se ranije neslužbeno najavljivalo sad je od strane UFC-a službeno potvrđeno. Michael Chandler ponovno putuje na UFC-ov Fight Island, no ovog puta s ugovorenom borbom. I to kakvom borbom! Veliko UFC-ovo pojačanje odmah će napasti sam vrh lake kategorije, budući da će se na UFC 257 priredbi boriti protiv Dana Hookera.

Gore spomenuti odlazak Chandlera na Fight Island odnosi se na listopad i UFC 254 priredbu, kad je bivši dvostruki Bellatorov prvak bio službena zamjena borbe Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea. Budući da oko planirane glavne borbe nije bilo problema, on je tim putem ostao bez nastupa. Od tada je pregovarao po pitanju svog debija, pojavljivale su se informacije kako se oko nekih borbi nije uspio dogovoriti, no vrlo zanimljiv okršaj na kraju je ipak ugovorio. I to tako da će u Octagon ući već za manje od tri tjedna.

Chandlera će čekati Dan Hooker (20-9, 10-5 UFC) koji je na Fight Islandu nastupio u lipnju, kad je u sjajnoj borbi poražen od Dustina Poiriera, čime je prekinut njegov niz od tri pobjede. Trenutno se novozelandski borac nalazi na šestoj poziciji ljestvice izazivača lake kategorije, a najveće pobjede dosadašnje karijere ostvario je nad Paulom Felderom, Alom Iaquintom i Gilbertom Burnsom.

Chandler je u UFC pristigao nakon deset godina u Bellatoru, gdje je bio najveća zvijezda, bivši prvak i nositelj mnogih rekorda. Posljednju borbu ovaj je 34-godišnjak odradio u kolovozu, kad je nokautom nakon nešto više od dvije minute savladao Bensona Hendersona. Bila mu je to druga pobjeda nad bivšim UFC prvakom. Nakon nje je odabrao oprobati se u UFC-u, iako mu se smiješila nova borba za titulu i revanš protiv Patricija Freirea koji mu je istu oduzeo.

Sve se čini da će ova borba preuzeti poziciju sunaslovne borbe priredbe koju predvode Conor McGregor i Dustin Poirier.

Linker
14. travanj 2024 10:20