UFC

Pojavile se prve brojke: McGregor protiv Kauboja je drugi najprodavaniji UFC event u povijesti!?

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Nekoliko dana nakon završetka UFC 246 priredbe pojavile se u se prve brojke o PPV prodaji. One nisu službene, ali stižu od najboljeg mogućeg stručnjaka kada su u pitanju ovakve procjene - Davea Meltzera. A ako ćemo vjerovati njegovoj procjeni, posljednja UFC-ova priredba mogla bi biti druga najprodavanija u povijesti promocije!

Conor McGregor očito je nedostajao fanovima te još jednom dokazao da je najpopularniji borac današnjice. Irac se nakon 15 mjeseci izbivanja sa stilom vratio u Octagon nokautiravši Donalda Cerronea za svega 40 sekundi. Prema Meltzeru, 'Notorious' se ponovno pokazao kao veliki magnet za publiku.

ESPN-ov novinar Marc Raimondi javio je da Meltzer tvrdi kako razna mjerenja i podaci ukazuju na to da bi UFC 246 trebao biti na nekih 2 milijuna prodanih PPV-a. No, postoji jedna 'kvaka'. Prema stručnom Meltzerovom mišljenju ova se procjena odnosi na stari sustav prodaje. Znači, onaj koji je postojao prije ESPN+ sustava.

Podsjetimo, UFC je 2019. godine objavio da će za kupce sa sjevernoameričkog tržišta PPV prodaja ići isključivo preko ESPN+ servisa, a od tada je do ovakvih brojki gotovo pa nemoguće doći jer UFC i ESPN uglavnom sve drže u tajnosti.

Podsjetimo, najprodavaniji UFC-ov event u povijesti je UFC 229. Radi se o priredbi koju su 2018. godine predvodili Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor. Trenutno su na drugom i trećem mjestu McGregorovi okršaji s Nateom Diazom. Kod njihovog prvog susreta spominje se brojka od 1.317.000, a kod drugog od 1.600.000 kupnji.

Linker
24. travanj 2024 20:06