UFC

Pojavile se sumnje da Ngannou više neće nastupati, ‘Predator‘ ekspresno opovrgnuo: ‘Tek sam započeo!‘

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
UFC-ov prvak teške kategorije neko vrijeme će izbivati iz kaveza zbog oporavka od teške ozljede

Ugovor Francisa Ngannoua s UFC-om, bila je jedna od najinteresantnijih tema početkom ove kalendarske godine. ''Predator'' je pobjedom nad Ganeom dobio automatsko produljenje ugovora na još tri meča ili na godinu dana.

S obzirom da je Ngannou zadobio tešku ozljedu koljena uoči borbe protiv Ganea te je u trećem mjesecu prošao operativni zahvat koji će ga iz kaveza udaljiti do kraja godine, nije nemoguće da Ngannou jednostavno dočeka istek tog produljenja na godinu dana, a nakon toga da napusti promociju.

Prvak UFC-ove teške kategorije inzistira na većoj slobodi u novom ugovoru i želi da mu se omogući prilika da odrađuje i boksačke mečeve. Dugo se priča o mogućoj egzibiciji između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, a ''Predator'' ne želi propustiti takvu priliku, samo zato jer mu UFC iz nekog razloga ne dopušta.

Kako je vrijeme odmicalo, Ngannou se ipak donekle povukao iz javnosti i naporno radi na svom oporavku. Teška kategorija mogla bi svjedočiti meču za privremenog prvaka, a Jon Jones i Stipe Miočić kotiraju kao glavni kandidati za takav obračun.

Što se Ngannoua tiče, niti dalje nije poznato hoćemo li ga ikad više gledati unutar UFC-a, a jedan od njegovih pratitelja na Twitteru zapitao se hoćemo li Francisa ikad više gledati u borilačkom sportu. Ngannou je takve navode odmah odbacio.

''Tek sam započeo brate! Imam barem još pet godina za osvojiti sve.'', kratak, ali jasan je odgovor UFC-ova prvaka ''kraljevske kategorije''.

Ngannou u devetom mjesecu ove godine puni 36. godinu života. Uzevši u obzir da se radi o teškašu, najbolje godine zapravo mu tek slijede i prava bi šteta bila kad bi njegova karijera sada završila. Dobra je vijest kako Francis ne razmišlja o umirovljenju, a čak i da napusti UFC, interes će privlačiti gdje god bude nastupao, jer takav udarač ne rađa se često.

Linker
20. travanj 2024 09:07