UFC

Pomirili se Khabib Nurmagomedov i Khamzat Chimaev: ‘Mi smo muslimanska braća‘

Khamzat Chimaev
 Screenshot (youtube)
Prije tri mjeseca izrekao na Chimaev nekoliko ružnih riječi o bivšem UFC prvaku

Khamzat Chimaev prošle je godine napravio podosta bure u UFC-u nakon svog impresivnog debija na Fight Islandu, a onda i nove borbe te još jedne pobjede samo deset dana kasnije. Upisao je nakon toga još jedan uspješan nastup i izgradio si zvjezdani status, kao i imidž borca spremnog konstantno nastupati. Ipak, ove se godine još nije borio. Razlog tome je teži oblik COVID-19 zbog kojeg je tri puta bio prisiljen otkazati ugovorenu borbu protiv Leona Edwardsa. Srećom, krajem ovog mjeseca se vraća, ponovno na Fight Island, gdje ga na UFC 268 priredbi čeka borba protiv Lija Jinglianga.

Svoj do sada najupečatljiviji nastup ove godine tako je imao u svibnju i to ne baš u pozitivnom tonu. Čečenski vođa Ramzan Kadyrov odrađivao je live preko Instagrama, gdje je iznio kritiku prema Khabibu Nurmagomedovu, rekavši da je on UFC projekt i da nije siguran bi li mogao tako uvjerljiv biti protiv boraca iz njegovog Akhmat kluba. Chimaev se uključio u taj chat, izjavivši kako će rastrgati Khabiba ako bude potrebno. U tom trenutku to je zvučalo kao otvaranje čečensko-dagestanskog rivaliteta. Kasnije je Chimaev izjavio kako nije u potpunosti tako mislio, no osobno se Khabibu ispričao nije. Da se to sad napokon dogodilo, potvrdio je Khabibov menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru s Aaronom Bronsteterom.

"Mi smo svi braća, svi smo muslimanska braća, svi dolazimo od iste krvi. Na kraju krajeva, Khahzat je mlad, nov je u sportu, ali to je jedan dobar momak. Vjerujte mi da je on dobar momak, dobro ga poznajem. U tom trenutku mnogi su to shvatili kao uvredu. Isto tako ja razumijem Khabibovu stranu. Khamzatu je trebalo tri mjeseca da se ispriča, ali poštujem što je to napravio jer borci imaju ogroman ego. Znao sam da će napraviti pravu stvar. Khabib je njemu poput starijeg brata, mi imamo takav neki ranking između sebe. Izašao je i ispravio je grešku koju je napravio. Što da kažem na to? Stavio je svoj ego sa strane, ispričao se i isprika je prihvaćena", rekao je Abdelaziz.

Sve u svemu, nema smisla graditi rivalitet negdje gdje nije moguće dogovoriti borbu. Osim što nisu ista kategorija, Khabib je više puta potvrdio kako se on borbama nema namjeru vraćati. Puno bi im korisnije bilo da krenu surađivati, posebno Chimaevu koji tek treba postići sve ono do čega je njegov "dagestanski brat" došao.

Linker
15. travanj 2024 13:43