UFC

Poništen je posljednji poraz Holly Holm: Njena protivnica pala je na doping testu

Holly Holm (lijevo) i Mayra Bueno Silva (desno)

 Handout/Getty images/Profimedia
32-godišnja Brazilka Mayra Bueno Silva obznanila je svoj pad na doping testu

Prije nešto više od mjesec dana Mayra Bueno Silva (10-2-1, 1 NC) upisala je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri, ali Brazilka će ipak ostati bez te pobjede u svom rezimeu.

32-godišnja UFC-ova borkinja bantam kategorije sredinom prošlog mjeseca porazila je Holly Holm ‘‘submissiono‘‘ u drugoj rundi (ninja gušenje), ali nakon pada na doping testu, ishod meča preinačen je u ‘‘no contest‘‘. Silva je u ponedjeljak obznanila pozitivan test na doping, a obratila se fanovima putem Instagrama.

Mayra tvrdi da je test pokazao prisutnost nedozvoljene supstance koja se zapravo nalazi u lijeku koji su joj liječnici propisali kako bi se lakše nosila s dijagnosticiranim ADHD-om. Borkinja u potpunosti surađuje s UFC-om, USADA-om i Atletskom komisijom u Nevadi, a otvorenost za suradnju trebala bi joj donijeti kraću suspenziju koja će narednih dana biti izrečena.

Velik je ovo udarac za Mayru Bueno Silvu, jer pobjedom nad Holm skočila je na treće mjesto u poretku izazivačica bantam kategorije. Time je postala i jedna od favoritkinja za napad na upražnjenu titulu, ali sada definitivno neće postati sljedećom izazivačicom. Julianna Pena i Raquel Pennington kao prva i druga izazivačica sada su više nego izgledne kandidatkinje za taj meč, a Silvu čeka pauza od suspenzije i vjerojatno će trebati još jednu pobjedu prije eventualnog napada na titulu. Šteta za nju, ali očito se nije pridržavala propisanih pravila.

Što se Holm tiče, poraz joj je poništen, a ostaje nam vidjeti hoće li preinačeni ishod meča utjecati na njezin položaj unutar rang ljestvice ili će nekadašnja prvakinja ipak ostati na šestom mjestu i idući tjedan nakon što se ponovo ažuriraju rang ljestvice.

Linker
24. travanj 2024 04:11