UFC

Postavljena dva nova UFC rekorda, onaj iz borbe Parka i Phillipsa je poprilično bizaran

Jun Yong Park i Jessica Andrade
 screnshot
Jessica Andrade i Jun Yong Park na UFC Fight Nightu 180 došli su do dva značajna postignuća

Sjajno postignuće je iza Jessice Andrade, koja je više nego sjajno debitirala u UFC-ovoj muha kategorije. Osim što je postala prva borkinja koja je nastupila u tri različite kategorije, automatski je postala prva s pobjedama u sve tri te ujedno i pobjedama prekidom. "Bate Estaca" završila je borbu protiv prve borkinje ljestvice izazivačica, Katlyn Chookagin, u prvoj rundi. U slamka kategoriji bila je prvakinja, dok je UFC karijeru započela u bantamu, gdje je unatoč fizičkoj inferiornosti upisala četiri pobjede i tri poraza. Andrade je također borkinja s najviše UFC nastupa (18) i druga prema najviše pobjeda (12). Bolja je tek Amanda Nunes.

Ipak, onaj drugi rekord došao je na podosta bizaran način. Naime, John Phillips je protiv Jun Yong Parka 15 minuta preživljavao, a korejski borac udarao je cijelo vrijeme bez da je radio gotovo ikakvu štetu. Osim preko 13 minuta kontrole, do koje je dolazio nakon što je Velšanina vrlo lako rušio, korejski borac srednje kategorije je upisao čak 260 pogođenih udaraca, za razliku od Phillipsovih 13. Najveći broj udaraca u povijesti srednje kategorije i naravno najveća razlika udaraca. Dva lijepa rekorda za Parka.

E sad, ono što je bizarno. Udarci Parka, iako većina iz gornje pozicije, bili su takvi da ih je samo deset službeno okarakterizirano kao značajni. Srećom, to se ne broji u rekorde, ali bio bi to možda najmanji postatak značajnih udaraca od ukupnih u povijesti kategorije, ako ne i UFC-a. Phillips je u borbi napravio minimalno, pet značajnih udaraca, ali dovoljno da svom protivniku napravi posjekotinu.

Inače, Phillips nakon ove borbe gotovo sigurno napušta UFC, budući da je u posljednjim nastupima izgleda daleko ispod razine kakva je potrebna za nastupe u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Linker
26. travanj 2024 07:36