UFC

Potvrđen je zamjenski borac za UFC 296: U slučaju ozljede, uskočit će borac koji ne uživa podršku fanova

Leon Edwards i Colby Covington

 David Becker/Getty Images/Profimedia, Kieran Cleeves/Pa Images/Profimedia
Posljednji meč odradio je u svibnju ove godine

Belal Muhammad spreman je učiniti sve što je potrebno da bi dobio šansu za UFC-ov pojas, uključujući i vaganje kao zamjenski borac za glavnu borbu večeri UFC-a 296 između Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona.

Izvršni direktor UFC-a Dana White ranije je izjavio da će Muhammad dobiti priliku za naslov u velter kategoriji nakon što je produžio svoj niz neporaženosti na 10 borbi pobjedom nad Gilbertom Burnsom na UFC-u 288 u svibnju. Njegovo očekivanje je da će se boriti protiv pobjednika subotnjeg okršaja između Edwardsa (20-3, 12-2 UFC) i Covingtona (17-3, 12-3 UFC), ali ništa ne prepušta slučaju.

Muhammad (23-3, 14-3 UFC) potvrdio je za MMA Junkie u nedjelju da će sudjelovati kao rezervni borac u malo vjerojatnoj situaciji u kojoj Edwards ili Covington budu prisiljeni odustati od posljednjeg UFC događaja 2023., koji se održava u T-Mobile Arena u Las Vegasu.

"Upravo su mi se javili u petak, pitali me jesam li voljan vagati se sljedeći tjedan. Mislim da očito znaju da su Colby i Leon dva najneaktivnija velteraša u diviziji. Nijedan od ovih tipova ne voli se boriti i obojica su dobri u bježanju. Dakle, radi sigurnosti, pozvali su frajera koji uvijek uskoči kad god je potrebno.

Ako Muhammadove usluge budu potrebne, to bi bio povijesni trenutak. UFC posljednjih godina rutinski postavlja zamjenske borce za borbe za naslov, ali nikad se nije dogodila situacija u kojoj su bile potrebne usluge te osobe.

"Što se mene tiče, trenirao sam cijelo ovo vrijeme bez obzira na sve, za slučaj da se nešto dogodi", zaključio je Muhammad.

Linker
25. travanj 2024 19:43