UFC

Poznat novi datum revanša Jessice Andrade i Rose Namajunas

Rose Namajunas i Jessica Andrade
 screenshot/YouTube
Jessica Andrade i Rose Namajunas trebale bi uskoro potpisati ugovor za revanš njihove borbe održane u svibnju prošle godine, a koji je već jednom doživio otkazivanje zbog globalne pandemije. Njihova borba trebala bi se održati na jednoj od srpanjskih priredbi na UFC-ovom otoku.

Nakon što je Jessica Andrade 11. svibnja prošle godine iskoristila svoju nadmoć u snazi te je bacanjem na glavu savladala Rose Namajunas, oduzevši joj pritom titulu prvakinje UFC-ove slamka kategorije, Namajunas je uzela nešto vremena izvan sporta da bi posložila svoje prioritete i vratila motivaciju prije nego ponovno uđe u Octagon. Andrade je nedugo nakon osvajanja pojasa bez istog ostala, doživjevši poraz nokautom od Weili Zhang. Od tada je i ona na pauzi.

UFC je smatrao kako je u ovom slučaju najbolje ugovoriti njihov revanš, veliki dijelom zbog toga što je Namajunas do presudnog trenutka relativno dominirala njihovom UFC 237 borbom. Borba je bila dogovorena za 18. travnja te su ove dvije djevojke trebale biti "co-main event" borbi Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona u New Yorku. Svi dobro znamo što se s tom priredbom dogodilo, a borba ove dvije djevojke nije odmah dobila svoj novi datum budući da su se u obitelji Rose Namajunas dogodile dvije smrti povezane s COVID-19 bolesti. Nakon toga je čak i Dana White izjavio kako je ona jedini član rostera koji nema namjeru nastupati tijekom pandemije, no čini se kako su se po tom pitanju stvari promijenile.

Točno 14 mjeseci nakon njihove prve borbe, odnosno 11. srpnja ove godine, Namajunas i Andrade trebale bi odraditi revanš. Kako obaviještava brazilski Combate, s djevojkama je sve dogovoreno te bi njihova borba trebala postati službena nakon što UFC službeno obavijesti kako je na njihovom otoku sve spremno za održavanje priredbi. Za sada je Dana White najavio kako će se one održavati cijelog srpnja, odnosno svaki vikend u tom mjesecu.

Nigdje nije navedeno hoće li ovo biti borba na pet rundi, odnosno hoće li predvoditi priredbu na čijem se programu nađe ili će se ostati pri prvobitnom planu borbe na tri runde. No, ono što je sigurno je da bi pobjednica mogla izboriti poziciju izazivačice, posebno jer je Zhang nedavno izjavila kako bi se najviše voljela boriti protiv Namajunas. Tu je također i relevantna izazivačica Tatiana Suarez, no ona je izjavila kako zbog duge pauze prije napada na titulu želi odraditi još jednu borbu.

Linker
23. travanj 2024 14:44