UFC

Poznati grappler tvrdi: ‘Volkanovski je nanio više štete, no svejedno mislim da je Islam pobijedio‘

Volkanovski i Jones

 Instagram (craigjonesbjj)
Craig Jones je inače Volkanovskog pripremao za Islamov grappling, tako da on najbolje zna koliko može

Početkom ovog mjeseca Alexander Volkanovski i Islam Makhachev su pružili vrhunski meč. Prvak perolake kategorije je odlučio napasti pojas u kategoriji iznad, a Makhachevu je pružio najteži meč u karijeri. Drugi pojas nije uspio uzeti, no takav poraz mu nije ostavio gorak okus u ustima jer je meč bio i više nego kompetitivan.

Kasnije je Volkanovski rekao kako je sa svojim timom gledao meč te da smatraju kako je uzeo tri čiste runde protiv Makhacheva. Suci ipak nisu tako vidjeli njihovu borbu, no svjetski poznati grappler Craig Jones, koji je Volkanovskom pomagao u pripremama smatra da je Alexander napravio i više štete:

‘‘Rekao bih da je Volkanovski favorit u revanšu. Volk nas je sve zadivio u prvoj grappling razmjeni u toj borbi. Između rundi je govorio kako ovaj nije toliko snažan, tokom prve dvije runde je pričao s nama. Tad nije toliko forsirao da se izvuče kao u kasnijim rundama, a rekao je da vjeruje da bi u revanšu prvim rundama pristupio jednako kao ovog puta u zadnjima‘‘, rekao je Jones za Submission Radio.

‘‘Borba je bila jako zanimljiva. Na sudačkim karticama ju možete dati Islamu, ali kada gledate borbu, mislite da je Alex pobijedio. Ono, ako gledamo samo štetu, mislim da je Alex nanio više štete u cijeloj borbi. No, boduje se svaka runda posebno tako da je Islam ipak pobijedio‘‘, dodao je.

Craig Jones je Volkanovskog pripremao za grappling koji Islam sa sobom donosi, a može se reći da ga je uistinu dobro spremio. Volkanovski je te večeri pokazao kako bi se protiv tog stila trebalo boriti u teoriji, no pitanje je hoće li drugi to moći provesti i u praksi. Svakako, revanš između njih dvojice je nešto čemu se nadamo.

Linker
28. travanj 2024 09:42