UFC

(VIDEO) ‘Nizak, ali snažan‘: Pogledajte susret Makhacheva i Volkanovskog nedugo nakon meča

Alexander Volkanovski i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Alexander Volkanovski)
Dvojica trenutno najboljih UFC-ovih boraca zadržali su uzajamno poštovanje i nakon borbe

Dojmovi nakon fantastičnog UFC 284 eventa podosta su se slegli i UFC je nastavio dalje sa svojim eventima, kao što su se i MMA fanovi okrenuli novim uzbuđenjima. Uskoro nas čeka UFC 285 na kojem se Jon Jones vraća u kavez, ali nemojte još u potpunosti skrenuti fokus sa završenog UFC 284 eventa.

Alexander Volkanovski na svom je YouTube kanalu podijelio vrlo zanimljiv videouradak. Australac makedonskih korijena predvodio je taj event borbom za pojas u lakoj kategoriji, ali Islam Makhachev porazio ga je nakon pet rundi odlične borbe, ali Volkanovski ne treba pretjerano žaliti.

Nadišao je Volkanovski mnoga očekivanja i pokazao se ravnopravnim protivnikom protiv borca koji je bio veliki favorit, a imao je i osjetnu prednost u fizičkoj veličini nad Volkanovskim. Unatoč tome, prvak perolake kategorije dobrano je namučio Dagestanca i pokazao da je Islam Makhachev također samo čovjek od krvi i mesa.

Ono što je dodatno oduševilo MMA fanove jest uzajamno poštovanje koje je vladalo među ovom dvojicom od ugovaranja borbe pa sve do samog kraja. Nije tu bilo nekakvog ‘‘trash talka‘‘, uvreda na osobnoj razini itd. Ponekad su Makhachev i Volkanovski promovirali meč uz samouvjerene najave da će završiti jedan drugog, ali iz svakog njihovog susreta jasno se vidjelo poštovanje.

To poštovanje zadržali su i nakono borbe, a vidljivo je upravo u videu Alexandera Volkanovskog. Prvak UFC-ove perolake kategorije otišao je u svlačionicu Islama Makhacheva, čestitao mu je na pobjedi, dok je Makhachev rekao:

‘‘Nizak, ali snažan.‘‘

U nastavku njihovog razgovora, Volkanovski je ponudio revanš Islamu Makhachevu, a kao lokaciju predložio je Abu Dhabi u kojem Makhachev uživa veliku podršku domaće publike.

‘‘Zaslužuješ meč u Abu Dhabiju. Sad je red da meni navijači zvižde.‘‘, rekao je Volk.

Kako se Makhachev mentalno pripremao za ulazak u kavez, kakva je atmosfera bila u svlačionici nakon poraza i što je imao za reći svome timu. To su neki od najzanimljivijih trenutaka koje također možete pogledati u sklopu njegovog videa koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 08:11