UFC

Poznati MMA trener o mogućem povratku legendarnog borca: ‘Iznenadio me svojom formom, spreman je vratiti se!

Jorge Masvidal (lijevo) i Mike Brown (desno)

 Screenshot (instagram, Mike Brown)
Mike Brown osvrnuo se na potencijalni povratak jednog od njegovih omiljenih boraca

Jorge Masvidal proteklih tjedana u nekoliko navrata je isticao kako razmišlja o povratku u MMA. "Gamebred" se povukao iz sporta prošle godine nakon uvjerljivog poraza od Gilberta Burnsa, a bio je to ujedno i četvrti uzastopni poraz Jorgea Masvidala.

Vidljivo je Masvidal izgubio na brzini i agilnosti, a dojam je kako je i motivacija pala na niske razine. Odlazak u mirovinu bio je logičan slijed događaja, ali kao i mnogi borci, teško se Masvidal pronalazi izvan profesionalnog sporta. "Vatra" je ponovno tu, odnosno, želja za povratkom u UFC brzo se aktivirala.

Kada netko otiđe u mirovinu nakon četiri uzastopna poraza i djeluje znatno lošije nego ranije u svojoj karijeri, teško je biti pretjerano uzbuđen zbog mogućeg povratka. Masvidalova ideja o povratku ne izgleda dobro, ali Mike Brown, jedan od glavnih trenera American Top Teama ističe kako bismo se mogli iznenaditi.

"Ja sam zapravo bio iznenađen kad se Jorge vratio u dvoranu, a iznenadilo me u koliko je dobroj formi. On se zapravo vratio u jako dobroj formi i očito je trenirao, a ja ovdje pričam o hrvačkoj formi. Odmah je uskočio u sparinge i hrvao je s najboljim tipovima u dvorani. Nije ispao iz forme, fokusiran je i spreman vratiti se. Ima taj nagon za povratkom i želi se ponovno boriti. On je naravno velika zvijezda i sigurno postoji mnogo potencijalnih mečeva u kojima ga fanovi žele gledati. Puno je mečeva koje i ja sam želim gledati.", istaknuo je Brown za MMA Junkie.

Nije isključeno da Brown jednostavno pokušava "zagrijati" UFC i fanove kako bi Masvidalov povratak dobio veću pažnju, a tek se trebamo uvjeriti je li Jorge uistinu spreman vratiti se. Ono što je pokazivao netom prije povlačenja nije bilo dobro, a uzmemo li u obzir da uskoro (12.11.) puni 40 godina, teško je povjerovati da će se vratiti u nekadašnju formu.

Linker
19. listopad 2024 13:05