UFC

Poznati su dobitnici bonusa na UFC 280 eventu: Dileme oko borbe večeri nije bilo

Sean O‘Malley vs. Petr Yan

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Islam Makhachev i Belal Muhammad nagrađeni su za sjajne izvedbe

Puno smo očekivali od UFC 280 eventa, a puno smo i dobili. Puno uzbudljivih mečeva gledali smo u sklopu eventa koji se održao u Abu Dhabiju, a sve je završilo pobjedom Islama Makhacheva nad Charlesom Oliveirom.

Dagestanac je time postao novim prvakom UFC-ove lake kategorije, a nakon 11. pobjeda u nizu, zaslužio je taj epitet. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi Makhachev je prisilio Oliveiru na tapkanje, a osim pojasa, kući će nositi i 50 tisuća dolara bonusa. Makhachev je nagrađen bonusom za najbolju izvedbu večeri, a to mu je drugi bonus u 13. UFC nastupu. Prvi je osvojio 2019. godine kad su on i Arman Tsarukyan nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri.

Bonus za izvedbu dobio je i Belal Muhammad. Petorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije tehničkim nokautom porazio je do sinoć neporaženog Seana Bradyja (15-1-0). Belal je pružio jako kvalitetan nastup, a krajem druge runde uzdrmao je Bradyja. Nemilosrdno je Belal nastavio s presingom, nizao je udarce i sudac je odlučio prekinuti meč, iako je Brady i dalje bio na nogama. Belalu je to treći UFC bonus te drugi za najbolju izvedbu večeri.

Kad su u pitanju osvajači bonusa za najbolju borbu večeri, tu dileme nije bilo. Petr Yan i Sean O‘Malley pružili su fantastičnih 15 minuta, nakon kojih je O‘Malley odnio pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom. Odluka je izazvala puno kontroverze, ali ne treba smetnuti s uma da je ovo bio sjajan meč i Petr Yan kući odlazi s bonusom kao utješnom nagradom.

Beneil Dariush također je pružio jako dobar nastup protiv Mateusza Gamrota, kao i Nikita Krylov protiv Volkana Oezdemira. Muhammad Mokaev i Malcolm Gordon odradili su jako uzbudljiv meč, ali svi oni ovaj put nisu nagrađeni bonusom. Borci koji su osvojili bonus definitivno su ga i zaslužili, a je li ga zaslužio još netko, nije na nama da prosuđujemo.

Linker
20. travanj 2024 14:20