UFC

Umirovio se Marlon Moraes, bivši izazivač za UFC titulu i WSOF prvak

Marlon Moraes

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
U svojih 33 godine života napravio je zavidnu borilačku karijeru

Marlon Moraes (23-10-1 MMA, 5-6 UFC) je donio odluku o umirovljenju nakon 5 poraza u posljednjih 6 UFC borbi. Popularni Brazilac svoju borilačku karijeru počeo je još davne 2007. godine kada se istovremeno natjecao u MMA i tajlandskom boksu. U razdoblju od 2007. do 2010. godine odradio je 7 borbi u tajlandskoj boksu gdje je upisao 6 pobjeda, te 7 MMA borbi u kojima je pobjedu odnio u njih 4. Nakon toga posvećuje se samo MMA borbama, a prije odlaska u UFC odradio je 12 borbi pod okriljem WSOF organizacije i pobjedu odnio u svima.

U debiju za UFC dočekao ga je Raphael Assunção koji mu je tada nanio prvi poraz pod okriljem najjače organizacije da bi taj poraz Moraes osvetio 2 godine kasnije giljotinom u prvoj rundi. Moraes je svojevremeno pod okriljem UFC organizacije pobjeđivao velika kao što su John Dodson, sadašnji prvak Aljamain Sterling, Jimmie Rivera te bivši prvak José Aldo.

U posljednje 2 godine karijera mu je krenula nizbrdo te je nakon pobjede protiv Alda zaredao 4 poraza što je konačno bio i razlog tome da konačno okači rukavice o klin. Moraes se oprostio od borbi dirljivom porukom, a riječi koje je uputio možete pročitati u nastavku.

"Želim se svima zahvaliti, pogotovo Sean Shelbyju, Dana Whiteu i UFC organizaciji za mnoge prilike koje su mi pružili."

"Također se zahvaljujem svojoj obitelji, trenerima, menadžeru, i svima koji su bili uz mene tijekom moje karijere. I dalje ću biti dio ovog sporta tako što ću pomagati mladima i svojim prijateljima." - zaključio je Moraes svoju oproštajnu poruku.

Linker
26. travanj 2024 06:39