UFC

Poznati su dobitnici bonusa nakon UFC-a 293: Sean Strickland očekivano pokupio 50 tisuća dolara, muha kategorija ima borbu večeri

Sean Strickland

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Podijeljeno je četiri bonusa, dva za izvedbu, a jedan za borbu večeri (dvojici boraca)

Završila je UFC 293 priredba, a sada je poznato i tko je otišao kući s bonusom. Ukupno su podijeljena četiri bonusa, dva za izvedbu te jedan za borbu večeri (dva borca), a evo tko je sretan otišao kući s dodatnom zaradom u džepu.

Očekivano, bonus za izvedbu večeri pokupio je Sean Strickland. Školovao je Israela Adesanyu te je to bila izvedba karijere i to gotovo besprijekorna. Naravno, Stricklandov nastup protiv jednog od najvećih svih vremena zaslužuje nešto dodatno, a on kući odnosi dodatnih 50.000 dolara zajedno s UFC-ovim pojasom srednje kategorije.

Bonus za izvedbu večeri priskrbio je i Justin Tafa. Novozelandski teškaš upisao je pobjedu tehničkim nokautom nakon jedne minute i 22 sekunde. Nakon borbe zatražio je bonus od Dane Whitea, a ovim nokautom ga je definitivno i zaslužio te je čelni čovjek UFC-a uslišio želju i nagradio Tafu s dodatnom zaradom.

White je dao i bonus za borbu večeri, a on je pripao dvama boraca muha kategorije, Manelu Kapeu i Felipeu dos Santosu. Iako je Kape prilično uvjerljivo slavio, Brazilac je dokazao da mu je mjesto među najboljim borcima kategorije pruživši hrabru izvedbu protiv Angolca. Ne treba zaboraviti da je u ovu borbu ušao na "short notice" nakon što se Kai Kara.France morao povući zbog ozljede, a pružio je takav meč da ne bismo ni pomislili da je riječ o UFC debitantu.

Što kažete, jesu li po vama bonusi zasluženi i je li još netko trebao dobiti 50.000 dolara?

Linker
02. svibanj 2024 22:43