UFC

Poznati su dobitnici bonusa noćašnje ‘večeri finiša‘, pet boraca kući odnijelo dodatnu zaradu

Mohammed Usman

 Louis Grasse/SPP-Px/Shutterstock Editorial/Profimedia
Santos je također odnio bonus unatoč porazu

S obzirom da su sve borbe noćašnjeg UFC on ESPN 59 završile prekidom, vjerujemo da čelnicima nije bilo lagano odlučiti kome će dati bonuse i za što. No, informacije su ipak stigle pa ih prenosimo redom.

Nagradu za performans večeri dobio je Bryan Battle. Nakon samo minute akcije pobjednik ‘TUF-a‘ je nokautirao Takahashija Sata nakon 44 sekunde nakon savršenog ‘high kicka‘. Bila je to impresivna pobjeda i prvi bonus za Battleai treća pobjeda za redom.

Istu nagradu dobio je i brat prvaka velter kategorije, Mohammed Usman. Završio je Zaca Paugu brutalnim lijevim krošeom iz kontre, a ovo mu je bio tek debi za UFC. Usman nastupa u teškoj kategoriji, a osvojio je i ‘TUF‘ 30.

Geoff Neal je također osvojio ovih 50 tisuća dolara. Brutalno je nokautirao Vicentea Luquea u sunaslovnoj borbi večeri nakon serije ‘uppercuta‘ koji su Luquea poslali licem na pod. Bila je ovo druga ovakva nagrada u Nealovoj karijeri.

Nagradu za borbu večeri osvojila su oba aktera ‘main eventa‘, Jamahal Hill i Thiago Santos. Nakon odlične četiri runde slavio je Hill tehničkim nokautom, a prije toga smo gledali ‘nesvakidašnjeg‘ Santosa koji je čak i hrvao. U četvrtoj rundi Santos se upustio u razmjenu u kojoj je Hill bio uspješniji te je završio na podu gdje je Hill borbu priveo kraju udarcima.

Bila je ovo uistinu odlična priredba u kojoj niti jedna borba nije otišla do sudačkih kartica, a pet bonusa je sigurno otišlo u prave ruke.

Linker
23. travanj 2024 06:11