UFC

Poznati su osvajači bonusa na sinoćnjem UFC-ovom eventu: Ribas zasluženo nagrađena, izostao je bonus za borbu večeri

Amanda Ribas

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ukupno četvero boraca nagrađeno je s dodatnih 50 tisuća dolara

Tri UFC-ova eventa preostala su nam do kraja ove kalendarske godine, a sinoć smo gledali posljednji ovomjesečni UFC-ov event.

UFC Fight Night 232 event nije obilovao pretjerano zvučnim imenima, ali čak 14 mečeva mogli smo pogledati, a u nekoliko od tih mečeva definitivno smo i uživali. Nekih ‘‘ratova za pamćenje‘‘ nažalost nije bilo pa je tako izostao i UFC-ov bonus za ‘‘Najbolju borbu večeri‘‘, ali četvero boraca nagrađeno je bonusom za ‘‘Najbolju izvedbu večeri‘‘.

Naravno da su među osvajačima bonusa Brendan Allen i Amanda Ribas. Sjajni Allen deklasirao je Paula Craiga u glavnoj borbi večeri, dominirao je u svim segmentima, a meč je priveo kraju početkom treće runde. Iako je Paul Craig na glasu kao jedan od najopasnijih parteraša na kompletnom UFC-ovom rosteru, Brendan Allen nije mario i Craiga je završio stražnjim gušenjem (‘RNC‘). Sedma pobjeda zaredom za Brendana Allena, impresivna izvedba i dodatnih 50 tisuća dolara kao ‘‘šlag na tortu‘‘. Allenu je ovo treći takav bonus u posljednja četiri nastupa. Prije toga nikad nije osvajao UFC-ove bonuse, ali očito je pronašao dobitnu formulu.

Amanda Ribas također je odradila jedan od najboljih nastupa u svojoj dosadašnjoj karijeri. 30-godišnja brazilska borkinja spustila se u slamka kategoriju te se borila protiv sunarodnjakinje, Luane Pinheiro.

Loše i sporo Ribas je ušla u meč i prvu rundu je izgubila. Činilo se da Pinheiro ima odgovor na sve napade Amande Ribas, ali Ribas u drugoj rundi ubacuje u višu brzinu i okreće meč na svoj mlin. Nevjerojatnim tempom borila se Ribas tijekom druge i treće runde, a Pinheiro je postepeno popuštala i slamala se pod pritiskom. Nešto više od minutu prije kraja, Ribas je sjajno pogodila stražnjim kružnim udarcem nogom i uzdrmala je Pinheiro. Dodatnim udarcima iz gornje pozicije u parteru dovršila je posao, a njena izvedba i veliki preokret nagrađeni su bonusom. Prvi puta u karijeri, Ribas je osvojila bonus za izvedbu, a prošle godine došla je do bonusa za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Tada se borila protiv Katyln Chookagian, ali nije uspjela doći do pobjede u tom meču.

Osim Allena i Ribas, bonusima su nagrađeni Joanderson Brito i Jeka Saragih. Brazilac Brito upisao je četvrtu uzastopnu pobjedu unutar UFC-a, a sinoć je slavio atraktivnim ‘‘ninja‘‘ gušenjem.

Činilo se da Jonathan Pearce preuzima inicijativu te da Brito sve više kondicijski opada. Pearce je dobar dio druge runde držao Brita u donjoj poziciji te mu je govorio da ustane i učini nešto. Brito se pridigao nešto više od minutu prije kraja runde, sjajno je zaključao ‘‘ninja‘‘ gušenje i prisilio je Pearcea na predaju. Četvrti put zaredom Brito je slavio prekidom, ali prošla tri nastupa završio je u prvoj rundi, dok je jučer do pobjede došao u drugoj rundi. Ovo mu je drugi bonus u karijeri, a oba je osvojio za najbolju izvedbu.

Do bonusa je došao i UFC-ov debitant, Jeka Saragih. Radi se o prvom UFC-ovom borcu koji dolazi iz Indonezije, a 28-godišnji Saragih (14-3-0) imao je debi za pamćenje. Samo 91 sekundu trebao je Saragih za pobjedu nokautom nad Lucasom Alexanderom, a pobjeda je još slađa jer je Alexander pao vagu uoči meča. Saragih je tako uspješno debitirao u UFC-u, upisao je sjajan nokaut i pospremio je u džep dodatnih 50 tisuća dolara. Večer za pamćenje, što drugo reći.

Linker
28. travanj 2024 09:52