UFC

‘Kad djeca nemaju što raditi, troše energiju na gluposti. Izgradit ću sportski centar za mladež od zarađenog bonusa!‘

Amanda Ribas

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Cilj je maknuti djecu s ulice i svih problema koji idu uz to

UFC borkinja slamka kategorije Amanda Ribas ima plemenite planove kako će potrošiti najnoviji UFC bonus za nastup večeri.

Ribas (12-4, 7-3 UFC) nedavno je upisala novu pobjedu zaustavivši Luanu Pinheiro na UFC Fight Night 232 priredbi nizom udaraca. Završna sekvenca donijela joj je drugi bonus od 50.000 dolara tijekom svog mandata u UFC-u, a ona planira upotrijebiti taj novac da ubrza plan za izgradnju instituta za lokalnu mladež gdje mogu učiti borilačke vještine i držati se podalje od loših utjecaja na ulici.

"Mislim da djeca koja nemaju što raditi, ulažu tu energiju u loše stvari. Dakle, ova nova teretana će imati MMA, jiu jitsu, neke igre za naučiti. Neki satovi engleskog, portugalski popodne za njih kad nemaju ništa, da ne provode vrijeme na ulici. Cijeli projekt imam ovdje u mislima. Nakon škole dolaze ovdje i rade nešto i svoju energiju troše ovdje, a ne na ulici", izjavila je za MMA Junkie.

Ribas se nada da će izgradnja nove zgrade koja se nalazi točno preko puta dvorane njezine obitelji, Academia Ribas Family u Varginhi (Brazil) biti dovršena do sljedeće godine. Nada se da će privući djecu u tom području koja možda nemaju pozitivan utjecaj kod kuće, čiji su roditelji možda u zatvoru ili nemaju pozitivne odrasle uzore na koje bi se mogli ugledati.

"Što se mene tiče, vidim svog tatu, želim biti kao moj tata ili kao moja mama. Neki to nemaju. Dakle, koga stavljaju kao idola u svom umu? Kao, ‘Kad odrastem, želim biti kao ovaj tip.‘ Loš tip na ulici koji prodaje drogu, koji prodaje nešto loše. Želim izgraditi taj centar ovdje, tako da me mogu pogledati i reći, ‘Želim biti kao Amanda Ribas, jer ona je odavde, Varginha, trenira ovdje u mom susjedstvu, i osvojila je svijet. Ona kupi teretanu, ona kupi kuću, ona kupi sve s dobrom vibrom.‘ Čak i djeca koja neće biti sportaši, doći će tu i raditi nešto da steknu disciplinu te da budu dobra osoba u budućnosti", zaključila je.

Linker
30. travanj 2024 15:25