UFC

Poznati su prvi koeficijenti za trilogiju Edwardsa i Usmana: Favorit je isti kao u prošlom meču

Kamaru Usman i Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bookmakeri i dalje smatraju Usmana puno boljim borcem od novopečenog prvaka UFC-ove velter kategorije

3-1 u rundama nakon četiri završene runde, 83 naprema 55 u značajnim udarcima kroz cijeli meč i pet uspješnih rušenja, naspram jednog Edwardsovog. Ovo je statistika koja ide u korist Kamarua Usmana kad je u pitanju meč koji je odradio protiv Leona Edwardsa proteklog vikenda na UFC 278 eventu.

Imao je Usman i preko 10 minuta kontrole, a manje od minute dijelilo ga je od nove pobjede i šeste uzastopne obrane titule. Da je u MMA-u sve moguće, dokazao je Leon Edwards nokautiravši Usmana ‘‘high kickom‘‘ 56 sekundi prije kraja borbe.

‘‘Rocky‘‘ je iznenadio svijet i postao je novim UFC-ovim prvakom velter kategorije, a Usman je skupo naplatio trenutak nepažnje i pogrešku pred sami kraj borbe. Revanša će definitivno biti, a unatoč pobjedi nokautom, Edwards će u treći meč ući kao veliki autsajder.

Neke od stranih kladionica već su izbacile prve koeficijente za treći međusobni obračun dvojice sjajnih velteraša. Koeficijent na Usmanovu pobjedu iznosi 1.30, dok je 3.90 koeficijent na Edwardsovu pobjedu. Radi se o gotovo identičnim koeficijentima kao za njihov meč održan proteklog vikenda na UFC 278 eventu.

Bookmakeri su dakle mišljenja kako je Usman i dalje definitivno bolji borac te da Edwards jedino može velikim iznenađenjem doći do pobjede. Možda se radi o određenom podcjenjivanju britanskog borca i novog prvaka UFC-ove velter kategorije, ali Edwards je navikao biti autsajder i to bit će više nego motiviran još jednom iznenaditi svijet.

Linker
25. travanj 2024 04:54