UFC

Poznato s kakvim je sve ozljedama Kattar izašao iz borbe protiv Hollowaya

Calvin Kattar
 screenshot
Ogromni broj udaraca koje je Calvin Kattar primio u borbi protiv Maxa Hollowaya nosi neke posljedice

Ukupno 445 udaraca, od čega 274 u glavu, primio je Calvin Kattar u borbi protiv Maxa Hollowaya. Tako je automatski dok je Holloway postavljao novee UFC rekorde, Kattar postajao nositelj onih negativnih. Nitko u povijesti promocije nije primio više udaraca u jednom borbi od njega i neupitno su se očekivale neke posljedice, a mnogi su se uplašili i ozbiljnijih.

One prve otkrio je njegov trener Tyson Chartier, čovjek kojeg su mnogi okrivili za nepotrebnu štetu koju je njegov borac primio. Dana White je tako izjavio kako vjeruje da je sudac Herb Dean trebao prekinuti borbu u četvrtoj rundi, dok mnogi drugi smatraju kako je Kattarov kut trebao reagirati u trenucima kad je njihov borac počeo opako teturati na nogama, a uzvraćanje udaraca bilo je više instinktivno.

Za sada je poznato kako je Kattar u borbi zadobio slomljen nos te kako je na glavi imao posjekotine koje su zatvorene pomoću osam medicinskih spajalica. Zanimljivo, druge lomove nekih facijalnih kostiju trener nije spominjao, odnosno reklo bi se da istih nema. Medicinske suspenzije još uvijek nisu poznate, ali pretpostavlja se da bi Kattar mogao dobiti preporuku šestomjesečnog izbivanja iz kontaktnog sporta.

Ako je ovo uistinu popis svih posljedica borbe, onda je Kattar jako dobro prošao. No, uvijek postoji pitanje što je s dugoročnim posljedicama ovakvog primanja štete, posebno nakon što je prošlog tjedna u javnost izašla teška i srcedrapajuća priča jednog drugog UFC-ovog ratnika, Spencera Fishera.

Linker
19. travanj 2024 20:07