UFC

Pred Covingtonom je Edwards, a on već proziva drugog prvaka: ‘Volio bih ga išamarati, tip je je***i glupan!‘

Colby Covington

 LOUIS GRASSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/shutterstock Editorial/profimedia
‘Zbog stvari koje govori trebalo bi mu začepiti usta, a ja sam taj koji to radi‘, priprijetio je ‘Chaos‘ prvaku srednje kategorije Seanu Stricklandu

Kao što je dobro poznato, Colby Covington ovog će vikenda, na UFC 296 priredbi, u borbi protiv Leona Edwardsa napasti pojas velter divizije. Sukladno svom komunikacijskom stilu, "Chaos" je prethodno već iskrcao čitav niz uvreda na račun aktualnog prvaka veltera, a potom je svoj nišan okrenuo prema još jednom prvaku - onom u srednjoj kategoriji - Seanu Stricklandu.

"Volio bih išamarati Stricklanda", rekao je Covington za MMA Junkie, pa dodao: "On je samo jedna jadna verzija ljudskog bića. Tip je je***i glupan, on doslovno nema IQ. Zbog stvari koje govori trebalo bi mu začepiti usta, a ja sam taj koji to radi. UFC zna da sam ja taj koji može presuditi tim tipovima koji mrze organizaciju i mrze cijeli svijet, tako da bih se volio boriti protiv Stricklanda".

U nastavku razgovora, Covingtona su pitali bi li se htio boriti s bivšim "middleweight" prvakom Robertom Whittakerom, a što je on kategorički odbio.

"Ne, taj brod je isplovio. Izgubio je naslov, a zatim je poražen i u borbi za prvog izazivača, tako da jednostavno više nije relevantan. On za mene nema smisla, ja sam prvi u kategoriji, uskoro ću postati svjetski prvak u velteru. Dakle, želim samo najveće i najbolje borbe koje UFC može ponuditi", neskromno je zaključio 35-godišnji Amerikanac.

Hoće li sve ostati samo na priči, ili će se doista okruniti naslovom u velteru, a onda eventualno birati protivnike, doznat ćemo već u nedjelju ujutro, no jedno je sigurno - pred njim je izuzetno težak zadatak u Edwardsovom liku.

Linker
23. travanj 2024 11:03