UFC

Preko poraza do borbe za titulu: White pokušao opravdati kontroverzne UFC-ove poteze

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Yoel Romero borit će se za titulu u srednjoj kategoriji, a Joseu Aldu smiješi se ista prilika, ali u bantamu. Obojica su u posljednjim nastupima ubilježili poraze...

Prije nekoliko dana stigla je službena potvrda po kojoj će Israel Adesanya svoju prvu obranu titule imati protiv kubanskog veterana Yoela Romera. Iako su svi svjesni Romerove kvalitete, kao i opasnosti koju svojom pojavom donosi u Octagon, ipak je bilo teško ne ukazati na podatak da Kubanac u ovaj meč ulazi s dva poraza u nizu.

Slična situacija mogla bi biti i s Joseom Aldom koji je blizu borbe s aktualnim prvakom bantam kategorije Henryjem Cejudom.

Još u petak brojni brazilski mediji otkrili da bi Cejudo svoju titulu trebao braniti protiv Alda, a kao datum i mjesto njihovog okršaja navedeni su 9. svibnja i UFC 250 priredba u Sao Paulu.

Sve do sada je taj 'matchup' bio čisto nagađanje, no onda je u javnost izašao Dana White i potvrdio da je upravo to plan UFC-a.

"To je borba koju želim. To je i borba koju njih dvojica žele te se nadam da ćemo sve uspješno dogovoriti", potvrdio je planove White u razgovoru s medijima uoči UFC 246 priredbe.

Aldo, baš kao i Yoel Romero, u posljednja dva nastupa ima dva poraza. Prvo je još kao borac perolake izgubio od sada aktualnog prvaka Alexandera Volkanovskog, da bi ga potom u debiju u bantam kategoriji podijeljenom odlukom sudaca svladao Marlon Moraes.

"Puno ljudi misli da je Aldo pobijedio u tom meču, puno misli i da nije. Te večeri mi je Cejudo poslao poruku u kojoj je rekao - 'Aldo je pobijedio, ovo je sra*e'. Cejudo želi taj meč", pravdao je White planove UFC-a.

I Romero ima dva poraza u nizu pa je dobio priliku u borbi za pojas...

"Adesanya želi meč s Romerom. Ima li vam to smisla? Nema. Ali znate što ima? Israel je toliko opak tip da se želi boriti protiv nekoga koga nitko ne želi za protivnika. Trebao je izazivač biti Costa, ali se ozlijedio. Adesanya ne želi čekati i želi se boriti s najopasnijim protivnicima ikad. Misli da bez takvih mečeva neće imati ostavštinu kakvu želi. Ja podržavam njegove ideje. To nema toliko smisla u ovom poslu, ali Romero nije baš najlakši mogući suparnik. Ja sam totalno za taj meč!" - objasnio je White odluku po kojoj će Kubanac 7. ožujka na UFC-u 248 imati novu priliku za osvajanje naslova.

Linker
03. svibanj 2024 04:44