UFC

Prestanite sumnjati u Paddyja Pimbletta! ‘Baddy‘ je lakoćom završio Greena

Paddy Pimblett

 MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP
29-godišnji borac iz Liverpoola besprijekorno je odradio najteži test u dosadašnjoj karijeri

Nakon što su Gregory Rodrigues i Arnold Allen upisali pobjede na početku ‘‘main carda‘‘, atmosfera u Co-op Live dvorani podigla se na višu razinu. Prema kavezu zaputio se Paddy Pimblett, jedan od najpopularnijih i najomiljenijih boraca na Otoku.

Talentirani momak iz Liverpoola uvijek podigne atmosferu na tribinama i publika je nestrpljivo iščekivala njegov meč. Vrlo energično u kavez je ušao i njegov protivnik, nekoć Bobby, danas King Green. 37-godišnji veteran nedavno je promijenio ime u King (Kralj) Green i ovo mu je prvi meč pod novim imenom. Svima je bilo jasno kako Pimbletta čeka najteži ispit u dosadašnjoj UFC karijeri, ali Paddy ‘‘The Baddy‘‘ izgledao je više nego spremno.

Mirno je Pimblett ušao u meč. ‘‘Low kickovima‘‘ počeo je raditi štetu i nije se upuštao u otvorene razmjene s Kingom. Green je po običaju nisko spustio ruke, pokušavao je isprovocirati Pimbletta i čekao je da se borba rasplamsa. Puno je Green pričao, ali Pimblett na početku meča nije nasjedao i držao se taktike. Sredinom runde Pimblett baca ‘‘low kick‘‘, ali istovremeno je Green krenuo po rušenje ‘‘double leg‘‘ tehnikom. Pimblett je prvo napao ‘‘giljotinom‘‘, Green se izvukao, ali Paddy je ekspresno vezao ‘‘trokut gušenje‘‘. Green se hrabro opirao, odbijao je tapkati, a Pimblett je dodatno zakomplicirao situaciju za Greena polugom na ruci. Do tapkanja i dalje nije došlo, ali Green je ostao bez svijesti i sudac je prekinuo meč. Postoji mogućnost i prijeloma ili dislokacije Greenovog lakta pod utjecajem Paddyjevog ‘‘armbara‘‘.

Ekspresna pobjeda Paddyja Pimbletta (22-3-0) u meču koji je trebao biti najteži u njegovoj karijeri. Veteran King Green iza sebe ima pobjede nad mnoštvom renomiranih protivnika, a u UFC-u je više od deset godina. No, 29-godišnji Pimblett sjajno se snašao pod velikim pritiskom i deklasirao je Greena pred domaćom publikom. Tri minute i 22 sekunde potrajao je ovaj meč.

Pimblettove kvalitete osporavaju se otkako je došao pod okrilje UFC-a, ali Paddy Pimblett uporno ušutkava kritičare. Šest pobjeda u šest nastupa upisao je Paddy unutar najveće svjetske MMA organizacije i sada je jasno kako Paddy može parirati rangiranim borcima unutar UFC-ove lake kategorije.

Paddy je prvi borac koji je završio Greena (32-16-1, 1 NC) ‘‘submissionom‘‘ unutar UFC-ovog kaveza, a Kingu je ovo treći poraz ‘‘submissionom‘‘ u 50. profesionalnom nastupu.

Green je uoči ovog meča držao 15. mjesto u poretku izazivača unutar lake kategorije i Pimblett bi od sljedećeg tjedna trebao biti rangiran. Borac iz Liverpoola prozvao je Renata Moicana, ali Brazilca prvo čeka nastup krajem devetog mjeseca u Parizu. Benoit Saint Denis bit će Moicanov sljedeći protivnik.

Linker
16. rujan 2024 09:54