UFC

'Pretjerujete s Chimaevom, ja sam već postigao sve što je on dosad napravio'

Khamzat Chimaev i Rhys McKee
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
'Rocky' je najavio svoj idući meč nakon više od godinu dana pauze

Leon Edwards (18-3) smatra da ljudi pretjeruju s 'hypeom' koji se stvara oko njegovog idućeg protivnika Khamzata Chimaeva (9-0).

Sjajni engleski borac dugo je vremena bio bez ugovorene borbe, ali nedugo nakon što ga je UFC privremeno uklonio sa svog rankinga, Edwards je pod pritiskom odlučio prihvatiti meč s neporaženim Chimaevom.

'Rocky' i 'Borz' odmjerit će snage 19. prosinca u glavnoj borbi UFC on ESPN+ 44 priredbe, a u najavi njihovog okršaja Leon je poručio kako nije nimalo impresioniran onime što je Khamzat pokazao u svoja tri dosadašnja UFC nastupa.

Leon Edwards beats Gunnar Nelson by decision during UFC Fight Night 147 at the London O2 Arena, Greenwich on Saturday 16th March 2019.  (Photo by Pat Scaasi/MI News/NurPhoto)
Pat Scaasi/MI News/NurPhoto via AFP
Leon Edwards

"Mislim da se pretjeruje s tim 'hypeom'... I ja sam nekoć bio na 9-0 u karijeri. Kao član UFC-a upisao sam i jedan nokaut za osam sekundi borbe. Znači, već sam postigao sve što je on dosad napravio", rekao je Edwards u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Na svom početku karijere Edwards je zapravo bio na 8-1 jer je u borbi protiv Delroya McDowella diskvalificiran zbog zabranjenog udarca koljenom. A nokaut koji spominje dogodio se u njegovom drugom nastupu pod okriljem UFC-a, odnosno u borbi protiv Setha Baczynskog.

Danas je Leon na nizu od čak osam pobjeda, a posljednju od njih ostvario je protiv Rafaela dos Anjosa u srpnju prošle godine.

Linker
23. travanj 2024 17:56