UFC

‘Prihvatio sam meč na UFC-u 300, ali Du Plessis nas je odbio. Nije se htio boriti‘

Dricus Du Plessis

 NATHAN DENETTE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nathan Denette/pa Images/profimedia
Loš tajming za meč i nedavni sraz sa Stricklandom onemogućio ga je da nastupi

UFC 300 skoro je imao puno drugačiji glavni meč večeri. Uoči povijesne priredbe 13. travnja, dužnosnici UFC-a pokušavali su pronaći najveću moguću borbu za predvoditi cijeli "event", a Israel Adesanya kaže da je dobio poziv za obračun protiv trenutnog prvaka srednje kategorije Dricusa du Plessisa.

Borba o kojoj se dugo šuškalo bila je planirana kao glavna za UFC 300, ali Adesanya tvrdi da su du Plessis i njegov tim na kraju odbili.

"Postoje neke stvari koje su se trebale dogoditi. Ponudili su meč na UFC-u 300. Prihvatio sam, ali Du Plessis nas je odbio. Nije se htio boriti", rekao je Adesanya u podcastu Thea Vona.

"Upravo se borio protiv Seana Stricklanda pa je možda imao male ozljede i slično, ali svi mi imamo problema".

Kao što je primijetio Adesanya, loš tajming za meč i nedavni sraz sa Stricklandom onemogućio ga je da nastupi jer bi se prebrzo vratio. Slična je okolnost koja je zapravo spriječila Du Plessisa da dobije svoj prvi pokušaj za naslov nakon što je prošlog srpnja nokautirao bivšeg prvaka Roberta Whittakera, ali se pozabavio ozljedom stopala koja ga je spriječila da se dva mjeseca kasnije suoči s Adesanyom.

Strickland je na kraju zauzeo njegovo mjesto i izveo veliko iznenađenje te postao prvak. Adesanya je istaknuo da se također suočavao s ozljedama tijekom svoje karijere, ali se uvijek pojavljivao u borbi.

"Zadnjih nekoliko borbi sam se borio ozlijeđen, zato sam uzeo pauzu samo da pustim svoje tijelo da se oporavi", rekao je bivši prvak srednje kategorije.

Linker
28. ožujak 2024 01:32