UFC

Problem riješen! Tony Ferguson borit će se protiv Diaza, a Chimaev također ima novog protivnika!

Tony Ferguson i Nate Diaz

 Screenshot (twitter, Ufc)
Brzo su UFC-ovi čelnici riješili novonastali problem koji je uzrokovao Khamzat Chimaev

Dobre vijesti ipak dolaze u vezi UFC 279 eventa! ‘‘Main event‘‘ je spašen, no program priredbe prošao je kroz određene preinake. Naime, nakon što je Khamzat Chimaev prekoračio gornju granicu velter kategorije za čak 3.40 kilograma, Nate Diaz je očekivano odbio boriti se protiv borca koji se toliko teži pojavio na vaganju.

Tu je UFC upao u određene probleme jer su ostali bez glavne borbe večeri, ali dobra je stvar što su imali više opcija za alternativu. Tony Ferguson odmah je iskočio kao glavni favorit za uskočiti u meč protiv Diaza. ‘‘El Cucuy‘‘ se trebao sutra boriti protiv Li Jinglianga u velter kategoriji, ali taj sada je otpao, jer Ferguson je na kraju i odabran kao zamjena za Khamzata Chimaeva.

Dakle, novi ‘‘main event‘‘ UFC 279 eventa čine Tony Ferguson i Nate Diaz, a tu informaciju obznanio je Dana White putem prijenosa uživo na Instagramu. Iako se radi o svojevrsnoj zamjeni, realnost je da su gotovo svi MMA fanovi zapravo oduševljeni ovakvim ishodom. Meč između Fergusona i Diaza ima daleko više smisla, nego onaj prvotno ugovoreni između Chimaeva i Diaza.

Khamzat je bio ogroman favorit protiv Diaza i realnost je da bi vrlo vjerojatno rutinski pobijedio. Ovako je Diaz u svom posljednjem UFC nastupu uparen s Tonyjem Fergusonom, a taj meč na papiru jako puno obećava. Oba borca preferiraju borbu u stojci, posjeduju nevjerojatnu kondicijsku spremu i poznati su kao borci koji nikada nisu pružili dosadan meč. Činjenica je da su i obojica daleko od svojih najboljih dana, ali to ovaj meč ne čini manje zanimljivim. Borba će se održati na pet rundi.

Dobra je vijest i da Khamzat Chimaev ostaje na ‘‘fight cardu‘‘. Njega su UFC-ovi čelnici uparili s Kevinom Hollandom koji se prvotno trebao boriti protiv Daniela Rodrigueza u ‘‘catchweightu‘‘ do 180 ‘‘pounda‘‘. Nakon svih trzavica koje su nastale na relaciji Holland-Chimaev proteklih dana, ovaj meč također itekako ima smisla. Holland je na vaganju težio 179.5 ‘‘lbs‘‘, a Chimaev 178.5 ‘‘lbs‘‘ i tu neće biti nikakve drastične razlike u kilaži. Chimaev i Holland borit će se u sunaslovnoj borbi večeri, ali također na pet rundi!

Daniel Rodriguez bio je u nezgodnoj situaciji jer je kilažu skidao za ‘‘catchweight‘‘, a kao potencijalni protivnik preostao mu je samo Li Jingliang koji se trebao boriti protiv Tonyja Fergusona. UFC je uspio čak i njih upariti, no pomalo je kritična razlika u kilaži ove dvojice boraca. Rodriguezu je vaga pokazala 179 ‘‘pounda‘‘, a Jingliangu 170,5 ‘‘lbs‘‘. Ipak, obojica su inače velteraši i na dan borbe ova razlika ne bi trebala biti tako drastična.

Sve u svemu, UFC se sjajno snašao u ovoj situaciji i jako brzo su modificirali program koji sada na neki način djeluje i bolje nego onako kako je prvotno ugovoren.

Linker
11. travanj 2024 19:40