UFC

Prochazka odgovorio Chimaevu, Khamzat ekspresno uzvratio: ‘Idemo se boriti u Švedskoj‘

Jiri Prochazka

 Radim Strachoň/MFDNES + LN/Profimedia
Dvojica vrhunskih europskih boraca zaratili su preko javnih prozivki

Nismo niti slutili da bi Khamzat Chimaev mogao stvoriti tenzije između sebe i Jirija Prochazke, bivšeg prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Dvojica boraca nekoć su zajedno trenirali u švedskom Allstarsu, a Chimaev je prije nekoliko dana ‘‘podigao prašinu‘‘ gostujući u MMA Houru.

‘‘Da, Jiri (Prochazka) i ja smo sparirali nekoć davno. On se tada borio u Rizinu, a ja sam bio u Braveu. Uvijek smo zajedno trenirali i odrađivali teške sparinge. Odradili smo puno rundi, a ja sam ga puno puta završio ‘submissionom‘. Puno puta sam ga porazio. On je kasnije postao UFC-ovim prvakom, a nemam pojma kako mu je to pošlo za rukom. Možda su borci u toj kategoriji (poluteškoj) jednostavno preloši. Za neke tipove baš ne znam kako su postali prvacima. Kad je UFC potpisao Prochazku, nazvao sam svog menadžera i pitao ga: ‘To je onaj tip kojeg sam prebio u dvorani, zašto su potpisali tog tipa? Zašto nisu potpisali mene?‘‘‘, rekao je Chimaev.

Podsjećamo, Khamzat je do sada nastupao u velteru i u srednjoj kategoriji, dok je Prochazka poluteškaš, a titulu prvaka nije izgubio, nego ju je napustio zbog dugotrajnog oporavka od ozljede ramena. Mnogi i dalje vide Prochazku kao najboljeg poluteškaša na svijetu, a Chimaev tvrdi da ga je razvaljivao na sparinzima.

Naravno da se Khamzatovi komentari nisu dopali češkom borcu. Prochazka je putem Instagram ‘‘storyja‘‘ odgovorio na izjave Khamzata Chimaeva, a tenzije su samo dodatno porasle.

‘‘Kakva to osoba ima potrebu konstantno pričati o nečemu što se dogodilo prije četiri godine? Radi se o insajderskim informacijama iz dvorane. Sljedeći put kad se nađemo u kavezu, pokazat ću ti svoju istinsku moć. Neću više lagano sparirati s tobom. Nemoj previše pričati o drugi. Zavoli samog sebe.‘‘, poručio je Prochazka.

Jiri ovom izjavom na neki način priznaje da ga je Chimaev ‘‘dobivao‘‘ na sparinzima, ali ističe da te sparinge nije odrađivao na svom maksimumu. Chimaev mu je brzo uzvratio i zapravo ga je prozvao na meč. Khamzat je priložio screenshot svojih privatnih poruka s Prochazkom, a u porukama mu je napisao:

‘‘Vidimo se uskoro, dečko. Poštovanje. Borimo se u Švedskoj, lipanj (šesti mjesec) ili srpanj (sedmi mjesec).‘‘, poruke su Khamzata Chimaeva.

Khamzat borbu čeka od devetog mjeseca prošle godine i uvjerljive pobjede protiv Kevina Hollanda. UFC kao da ga je otpisao iz kombinacija za napad na titulu u velter kategoriji i Chimaev je u pomalo nezahvalnoj situaciji, bez protivnika i meča na vidiku. Očito je ‘‘Borz‘‘ spreman boriti se i u poluteškoj kategoriji, ali teško je očekivati da će se Prochazka oporaviti do šestog ili sedmog mjeseca. Čehu se predviđa oporavak u trajanju od godinu dana, a ozljedu je zadobio drugom polovicom 11. mjeseca. Čak i da je zdrav, kolike su šanse da bi čelnici UFC-a ugovorili ovaj meč?

Linker
18. travanj 2024 16:13