UFC

Procurio datum borbe Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha? Gledat ćemo ih sredinom proljeća

Beneil Dariush i Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica majstora UFC-ove lake kategorije već neko vrijeme pokazuju interes za međusobnim obračunom

Već neko vrijeme šuškalo se o potencijalnom meču Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha, ali čini se da je u javnost procurio službeni datum borbe i da ćemo definitivno gledati ovu dvojicu majstora na suprotnim stranama kaveza.

Poznati MMA reporter Alvaro Colmenero prvi je došao do ove informacije, a navodno ju je dobio od Diega Lime, jednog od trenera Charlesa Oliveire. Beneil Dariush i Charles Oliveira trebali bi se boriti 6. svibnja (5. mjesec) na UFC 288 eventu, ali službena potvrda još se čeka.

Charles Oliveira ranije ove godine najavljivao je kako se planira boriti u četvrtom ili petom mjesecu, a pobijedi li u toj borbi, ‘‘Do Bronx‘‘ očekuje novi napad na pojas krajem ove kalendarske godine.

Islam Makhachev u desetom mjesecu prošle godine porazio ga je u borbi za pojas, a Makhacheva već ovaj vikend čeka obrana titule protiv Alexandera Volkanovskog. Pobjednik te borbe ipak će puno veći fokus dati obračunu između Michaela Chandlera i Conora McGregora koji bi trebao uslijediti tijekom jeseni ili početkom zime. Naravno da svaki borac želi borbu protiv Conora, a dođe li McGregor do pobjede protiv Chandlera, vrlo vjerojatno ga čeka napad na titulu.

Ipak, ako uzmemo u obzir da ćemo taj meč gledati dosta kasno ove godine, bit će tu prostora da Charles Oliveira napadne pojas još jednom prije toga, ali možda neće moći čekati baš do završetka godine, nego će to morati odraditi ranije.

Prije nego gurnemo Oliveiru u novi napad na titulu, nikako, apsolutno nikako ne smijemo podcijeniti Beneila Dariusha. Sjajni Iranac trenutno je u nizu od osam uzastopnih pobjeda, a porazio je neke zbilja vrhunske borce. Tony Ferguson, Drew Dober, Carlos Diego Ferreira i Mateusz Gamrot neki su od boraca koje je porazio u sklopu tog niza, a posljednju pobjedu upisao je upravo protiv Gamrota. Taj meč dogodio se na istom eventu (UFC 280) na kojem je Makhachev porazio Oliveiru.

Charles Oliveira UFC-ov je rekorder kad su pobjede ‘‘submissionom‘‘ u pitanju (16), ali Beneil Dariush također je elitni grappler. Za razliku od Oliveire koji je četiri put prisiljen na predaju, Dariush je ‘‘submissionom‘‘ izgubio samo jednom u karijeri. 2016. godine Michael Chiesa porazio ga je na taj način.

Borba Oliveire i Dariusha jedna je od najboljih koje UFC-ova laka kategorija može ponuditi i iskreno se nadamo da je Alvaro Colmenero u pravu sa svojom informacijom i da nas ovaj briljantan meč čeka u petom mjesecu ove godine.

Linker
24. travanj 2024 04:28