UFC

Prozvali su je ženskim Khabibom, a sad je otkrila kad ćemo ju ponovno vidjeti u Octagonu

Tatiana Suarez
 screenshot
Već dugo vremena traje oporavak UFC-ove borkinje Tatiane Suarez od teške ozljede vrata

Ženski Khabib ili, ako gledamo na stil borbe, ženski Usman. Takav nadimak dobila je 30-godišnja Tatiana Suarez na račun svojih izvedbi u UFC-ovom Octagonu, a isto je putem njih izborila status prve izazivačice UFC-ove slamka kategorije. Niz od pet pobjeda, koji je pokrenula osvajanjem Ultimate Fightera, trenutno je stao na trijumfu koji je protiv Nine Ansaroff ostvarila u lipnju 2019. godine. Iduća joj je trebala biti borba za titulu, no onda se dogodila ozljeda vrata i vratne kralježnice, zbog koje se Tatiana još uvijek nalazi na oporavku.

Još početkom prošle godine činilo se da stvari idu na bolje te je Tatiana najavila povratak, ali je isto tako dodala kako se zbog duge pauze ne namjerava odmah boriti za titulu. No, prerani povratak u dvoranu doveo je do nove ozljede, čak i pogoršanja iste, tako da rehabilitacija i dalje traje. Nakon što je prije nekoliko dana Dana White otkrio kako bi se Suarez trebala ove godine vratiti u pogon, sad je nešto detaljnije otkrila i sama borkinja.

"Moj tim i ja radimo na povratku u ljeto ove godine. Prvobitno sam mislila kako će to biti proljeće, ali želim biti sigurna da moj vrat može proći cijeli pripremni kamp prije nego što službeno prihvatim borbu. Pokušavala sam sparirati i vrat me bolio nakon par rundi pa sam sve skratila. No, polagano se vraćam punom treningu u kakvom sam uvijek bila", rekla je Suarez za MMA Junkie, otkrivši kako će to značiti pauzu od preko dvije godine između njene dvije borbe.

Amanda Cooper, Viviane Pereira, Alexa Grasso, Carla Esparza i Nina Ansaroff, djevojke su koje je Tatiana Suarez do sada savladala u Octagonu. Sve to bez da je ijednom bila ozbiljnije ugrožena, a posebno dobro izgledala je u posljednje dvije borbe. Prvo je savladala bivšu prvakinju Esparzu, a onda i Ansaroff koja je u tom trenutku bila unutar niza od četiri pobjede. Ipak, u toj je borbi Suarez pokazala malih problema s kondicijom te je odradila slabiju treću rundu. Borba za titulu u tom je trenutku trebala biti njena, no onda je zbog njene spomenute ozljede na to mjesto uskočila Weili Zhang, a dalje svi jako dobro znamo što se dogodilo.

Ova vrhunska hrvačica u životu je prošla i kroz teže probleme, poput karcinoma štitnjače s kojim se borila kad je imala 21 godinu te zbog kojih je ostala bez nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu. Za vjerovati je kako će se izboriti i s ovim trenutnim problemima te se vratiti u pravom izdanju. A dok je bila takva, mnogi su je već vidjeli na UFC-ovom tronu.

Linker
20. travanj 2024 15:05