UFC

Prva UFC priredba u listopadu dobila glavnu borbu, ali i sjajan sudar lake kategorije

Charles Oliveira
 Jason Silva / AGIF / AFP
Borbe Holly Holm i Irene Aldane te Charlesa Oliveira i Beneila Dariusha potvrđene su za 3. listopada

Program UFC Fight Nighta 179, koji će se održati 3. listopada, već je vrlo dobro popunjen nekim borbama, ali sad su se tu našle dvije do sada najzanimljivije. Za jednu je potvrđeno kako će ujedno biti i glavna borba programa, dok je za drugu sigurno mjesto na "main cardu", ako ne i ono sunaslovne borbe.

Program će predvoditi borba između Holly Holm (13-5, 6-5 UFC) i Irene Aldane (12-5, 5-3 UFC). To je borba koja je već trebala predvoditi priredbu 1. kolovoza, no odgođena je zbog pozitivnog COVID-19 testa borkinje iz Meksika. Odmah je tim putem najavljeno kako će borba njih dvije dobiti novi datum te da će zadržati poziciju glavne borbe, a sad je to postalo i službeno. Aldana, koja je slavila u pet od posljednjih šest borbi, ići će po pobjedu kojom bi osigurala poziciju prve izazivačice. Holm će, s druge strane, tražiti drugu pobjedu u nizu i to po prvih put nakon 2015. godine. Ako u tome uspije, bivša prvakinja mogla bi biti blizu još jednog napada na titulu. Inače, ista drži ženski rekord UFC-a po broju poraza u borbama za titulu. Dogodilo joj se to čak četiri puta, dok je uspješna bila samo jednom, u onoj sad već ikonskoj pobjedi protiv Ronde Rousey.

Mnogima će još zanimljiva biti druga najavljena borba, budući da se u lakoj kategoriji sastaju Charles Oliveira (29-8, 17-8 UFC) i Beneil Dariush (19-4-1, 13-4-1 UFC). Oliveira je trenutno šestoplasirani borac kategorije i nalazi se na sedam pobjeda u nizu. Sve su bile prekidom, a šest puta je osim toga nagrađen i bonusom tako da ga se s razlogom može zvati hit borcem kategorije. Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako bi se trebao boriti protiv Islama Makhacheva, no kasnije se isto tako pojavila vijest da Dagestanac nije prihvatio tu borbu. Zato je istu prihvatio Beneil Darisuh, borac koji se nalazi na 14. mjestu ljestvice izazivača, no po posljednjim bi nastupima mogao biti i bolje plasiran. On se trenutno nalazi unutar niza od pet pobjeda, od čega su četiri prekidom, uz tri bonusa. Bonus bi svakako uzeo i za ovaj posljednji, kad je prije deset dana nokautirao Scotta Holtzmana, no dan ranije nije zadovoljio potrebnu težinsku granicu lake kategorije. Sve navedeno bi itekako trebalo značiti da nas sve čeka vrhunska borba dva borca na putu prema vrhu.

Iako još nije službeno najavljena lokacija ove priredbe, očekuje se da će UFC već tjedan ranije, kad se održava UFC 253 priredba, krenuti sa svojom drugom serijom priredbi na Fight Islandu, tako da bi i ova dva okršaja trebala svoje mjesto naći na Yas otoku.

Linker
14. travanj 2024 08:45