UFC

Publika zviždala Colbyju, on poručio: ‘Smatram da sam pobijedio, a vi ste siromašne kujice!‘

Colby Covington

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Colby Covington govorom je ‘‘okrunio‘‘ jedan od najgorih tjedana u svojoj karijeri

Pričao je Colby Covington tijekom cijelog ‘‘fight weeka‘‘, pričao je možda više nego ikad. Stigao je isprozivati i omalovažiti gotovo sve rangirane borce unutar velter kategorije, a nekad su se na tapeti našli i borci koji nisu u njegovoj kategoriji.

Posebno oštar bio je Colby prema Leonu Edwardsu, svom protivniku na UFC 296 eventu. Colby je izgledao i jako samouvjereno u tjednu uoči borbe, ali ono što je pokazao u kavezu, čista je suprotnost onoga što je najavljivao.

Blijed, pasivan, može se reći prestrašen nastup odradio je Colby Covington. Gotovo da nije niti pokušao ugroziti Leona Edwardsa i zasluženo je poražen jednoglasnom odlukom sudaca.

Donald Trump iz prvog reda gledao je meč Colbyja Covingtona, jer Colby je njegov najveći fan među UFC-ovim borcima. Nažalost po Colbyja, bivši predsjednik zasigurno je razočaran, a Colby se govorom nakon meča pokušao iskupiti Trumpu.

Hvalio je Colby bivšeg predsjednika SAD-a te mu je iskazivao podršku za predsjedničke izbore koji su na rasporedu sljedeće godine. Zahvaljivao je Colby i službama poput policije, vatrogasaca itd., a onda je uslijedio osvrt na meč, osvrt popraćen mnoštvom izlika.

‘‘Imao sam dugu pauzu i mislim da je ‘ring rust‘ (‘hrđa‘) ostavio traga na meni.‘‘, bili su prvi dojmovi Colbyja Covingtona, a potom je otkrio što je sljedeće za njega.

‘‘Osjećam se odlično, gotovo da nisam niti dotaknut. Bio je ovo lagan meč, nemam ogrebotinu na sebi. Htio bih se vratiti poslu tijekom prvog kvartala sljedeće godine. Hej, svi vi koji se borite s poteškoćama: nemojte spuštati glavu, vratite se još jači! Kao što će se i Donald Trump vratiti i ponovno će učiniti Ameriku velikom.‘‘, derao se Covington u mikrofon, ali publika je glasno zviždala.

Veliko iznenađenje bio je Colbyjev pristup ovom meču. Navikli smo od Covingtona da vrši strašan pritisak od prve sekunde meča. Ovaj put nismo vidjeli ništa od toga i svi su ostali iznenađeni njegovom pasivnom izvedbom. Covington priznaje da je taktika bila ista kao inače, ali nije ju sproveo u djelo.

‘‘Da, napravio sam pogrešku, to je trebala biti moja taktika. Loše sam se prilagodio na početku meča. Puno ću naučiti iz ovoga i dvije godine nisam bio u kavezu. Ljudi su me izbjegavali, a Leon se nije htio boriti niti u svojoj državi. Spreman sam boriti se bilo kada, bilo gdje i s bilo kim. Hvala UFC-u, volim biti UFC-ov borac. Ja ću se vratiti još jači, tek mi je 35 godina. Nisam pretrpio nikakvu štetu u ovoj borbi, bila je ovo najlakša borba u mom životu i smatram da sam pobijedio u ovom meču. Vratit ću se.‘‘, u svom stilu je rekao Covington.

Zvižduci publike nisu prestajali dok je Covington razgovarao s Joeom Roganom, a unatoč očajnom nastupu, Colby si je dao za pravu uvrijediti publiku.

‘‘Hej, ionako ste hrpa siromašnih kujica.‘‘, riječi su kojima je uzvratio na njihove zvižduke.

35-godišnji američki velteraš očito će do samog kraja karijere igrati ulogu negativca, ali ta uloga nije mu donijela ništa pozitivno u posljednjih tjedan dana. Samo je navukao još veći bijes fanova na sebe.

Linker
28. travanj 2024 05:14