UFC

Rafa Garcia progovorio o svojoj strašnoj posjekotini: ‘Izgubio sam 20 posto krvi‘

Rafa Garcia

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
UFC-ov borac lake kategorije porazio je protivnika iz Kine, ali nije prošao neokrznuto

Čistom jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3), Rafa Garcia (14-3-0, 3-3 UFC) došao je do pobjede nad Maheshateom (9-2-0) proteklog vikenda na UFC Fight Night 216 eventu.

Gotovo duplo više značajnih udaraca (49-25), šest uspješnih rušenja i preko šest minuta kontrole bili su dovoljni Garciji da odnese pobjedu, ali iz meča je izašao s ozbiljnim oštećenjem arterije.

Cub Swanson nedugo poslije otkrio je kako je Garcia završio meč s presječenom arterijom na glavi i da su UFC-ovi doktori trebali dva sata da zaustavlje krvarenje. Srećom, uspjeli su zaustaviti krvarenje na kraju krajeva.

Nedugo nakon meča, Garcia je na konferenciji na medije dobio priliku dati više informacija o samoj posjekotini koju je zadobio na licu i koja je izazvala uistinu ozbiljno krvarenje. Prema njegovim informacijama, bila je tu stvarno ozbiljna posjekotina zbog koje je izgubio značajnu količinu krvi.

‘‘Doktori su mi rekli da sam izgubio 20 posto svoje krvi. Presječena mi je arterija, a rečeno mi je da to nikad prije nisu vidjeli. Dok su me šivali, Cub Swanson mi je govorio da se smirim jer sam upravo izgubio 20 posto svoje ukupne količine krvi u tijelu.‘‘, rekao je Garcia, a zatim je progovorio o samom šivanju.

‘‘Ukupno je 15 šavova bilo potrebno. Posjekotina me gurala da pružim što uvjerljiviji nastup, jer nikad ne znate sa sucima. Oni ponekad vide puno krvi i to utječe na njih, a moguće je da dođe i do prekida. Nikad ne znate.‘‘, dodao je Garcia.

Fotografije iz samog meča najbolje pokazuju koliko je Garcia krvi izgubio i kako je bio obliven krvlju po cijelom licu. Inače, čovjek može izgubiti oko 14 posto svoje ukupne količine krvi, prije nego se pojave određeni simptomi i utjecaj na samo tijelo.

Garcia je na kraju ipak dobro prošao, rana je uspješno sanirana, a kući je otišao s novom pobjedom pod okriljem UFC-a.

Linker
02. svibanj 2024 12:01