UFC

Rafael Cordeiro istaknuo najveće prednosti Adesanye i poručio: ‘Pobijedit ćemo ga u budućnosti‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poznati brazilski MMA trener pohvalio je prvaka srednje kategorije

Od samog debija u UFC-u koji je odradio početkom 2018. godine, mnogima je bilo jasno kako je Israel Adesanya poseban borac. Nigerijski borac s novozelandskom adresom došao je u promociju s 11 profesionalnih MMA pobjeda, u jednako toliko nastupa.

Iza njega bilo je i 80 kickboxing nastupa (75-5), a u debiju je nokautirao Roba Wilkinsona. U desetom mjesecu 2019. godine, Adesanya se borio za pojas. Jako brzo došao je do te prilike, ali treba istaknuti kako je upisao šest pobjeda prije borbe s Whittakerom.

Lakoćom je Izzy prošao i kroz Whittakera te ga je nokautirao u drugoj rundi borbe. Uslijedile su četiri obrane pojasa i neuspješan pohod na titulu u poluteškoj kategoriji.

Adesanya je bez dileme jedan od najboljih MMA boraca na svijetu, a s obzirom da su mu tek 32 godine, još je nekoliko vrhunskih borilačkih godina pred njim.

Adesanyu 2. srpnja (sedmi mjesec) čeka meč protiv Jareda Cannoniera, a time će pokušati doći do pete obrane pojasa u srednjoj kategoriji.

Među borcima koje je Izzy dosad pobjeđivao nalaze se i dvojica boraca iz Kings MMA dvorane. Marvin Vettori dvaput je gubio od Adesanye, a Kelvin Gastelum poražen je u sjajnom meču iz 2019. godine.

Rafael Cordeiro, glavni trener spomenute dvorane dobro je upoznat s vještinama Israela Adesanye. Višestruko puta pripremao je svoje borce za meč protiv Izzyja, ali zasad uvijek bezuspješno. Schmo je odradio intervju s Cordeirom koji se osvrnuo na Izzyjeva najjača oružja.

''On je čvrst tip. Izgubili smo neke mečeve protiv njega. Mislim da njegova mentalna snaga radi zapravo najveću razliku. Njegova tehnika je dobra, ali mentalno je jači nego tehnički. Ima jako visok borilački IQ. Sve to radi razliku između njega i ostalih boraca, ali on nije neslomljiv. Sigurno ćemo u budućnosti pronaći način za pobijediti ga.'', rekao je Cordeiro.

Što se novih mečeva njegovih boraca i Adesanye tiče, Marvin Vettori zapravo nije tako daleko od trilogije. Talijan je trenutno trećerangirani izazivač srednje kategorije, a 3. rujna (deveti mjesec) borit će se protiv prvorangiranog Roberta Whittakera. Cordeiro vjeruje da bi pobjedom protiv Whittakera, mogli dobiti novu priliku za napad na pojas.

''Sve ovisi o našem sljedećem nastupu. Znamo da će Marvinu trebati nešto posebno da dobije borbu za titulu odmah nakon toga. Ali mi ćemo svakako pružiti spektakl. Marvin je čvrst dečko i dokazao se protiv svih ostalih.'', dodao je Cordeiro.

Linker
24. travanj 2024 06:51