UFC

Whittaker nakon ugovaranja meča s Vettorijem: ‘Vjerujem da će se dogoditi trilogija s Adesanyom‘

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije planira izboriti novi ‘title shot‘ pobjedom nad Talijanom

Jako zanimljiv meč UFC-ove srednje kategorije ugovoren je za 3. rujan (deveti mjesec) ove godine. Robert Whittaker i Marvin Vettori obračunat će se na UFC-ovom eventu koji će se održati u Parizu, a pobjednik tog meča doći će blizu novom napadu na titulu.

Oba borca dvaput su se borila protiv prvaka Israela Adesanye, a ishodi su bili jednaki. Obojica su dvaput poraženi, no to ne umanjuje činjenicu da se radi o vrhunskim borcima koji pripadaju samom vrhu te kategorije.

Robert Whittaker u prvom meču protiv Adesanye izgubio je uvjerljivo. Izzy ga je nokautirao u drugoj rundi i time ga je svrgnuo s trona te kategorije. Upisao je Robert tri uzastopne pobjede nakon toga, a time je izborio revanš protiv Adesanye.

Sredinom drugog mjeseca ove godine, Whittaker je dobio novu priliku, ali Adesanya je slavio jednoglasnom odlukom. Puno bolji i zreliji nastup pružio je Whittaker u revanšu, ali nedovoljan za pobjedu.

Whittakeru je tek 31 godina i još je puno mečeva pred njim, naravno ako ne odluči završiti svoju karijeru nešto ranije od očekivanog. Naznaka za to trenutno nema, a Whittaker je uvjeren kako će doći do trilogije između njega i Adesanye.

''Definitivno mislim da je trilogija moguća, posebno zbog trilogije između Hollowayja i Volkanovskog. Dodamo li kako je tijesna bila moja prošla borba s Izzyjem, jako je realna mogućnost trilogije.'', rekao je Robert Whittaker za Fox Sports Australia.

Whittaker je i dalje prvorangirani izazivač unutar srednje kategorije, a njegov protivnik Marvin Vettori okupira treće mjesto. Radi se o dvojici boraca koje mnogi vide kao najbolje u kategoriji, odmah nakon Izzyja. Whittaker ipak smatra kako Vettori nije na njegovoj razini.

''Mislim da ću biti previše za njega, iskreno. On je tvrd, ali borio sam se protiv čvrstih tipova i rastavljao sam ih. Rob Whittaker u najboljem izdanju pobjeđuje svakog. On neće moći držati tempo i izdržati moje nalete.'', dodao je Whittaker.

Što se trilogije tiče, pobjeda nad Vettorijem mogla bi biti dovoljna. Adesanyu u sedmom mjesecu čeka meč protiv Jareda Cannoniera i pobijedi li u toj borbi, poprilično će mu ponestati ''svježe krvi'' i novih izazivača. Sean Strickland i Alex Pereira također se bore početkom sedmog mjeseca, a pobjednik tog meča eventualno bi mogao dobiti priliku. Ali činjenica je kako je Adesanya jako blizu ''čišćenju'' kategorije i nema razloga da Whittaker ne dobije još jednu priliku u slučaju da nastavi pobjeđivati ostale visokorangirane izazivače.

Naravno, ne treba smetnuti s uma niti Jareda Cannoniera. Možda upravo on svrgne Adesanyu s trona.

Linker
04. svibanj 2024 19:48