UFC

Rafael dos Anjos ponovno želi meč protiv McGregora: ‘Želim mečeve koji me motiviraju na trening‘

Rafael dos Anjos i Conor McGregor

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije nada se velikoj borbi koja mu je izmaknula prije šest godina

Sjajan nastup odradio je Rafael dos Anjos proteklog vikenda na UFC 272 priredbi. Totalnom dominacijom, bivši prvak lake kategorije savladao je sunarodnjaka Renata Moicana. RDA je dokazao kako i dalje itekako ima vatre u njemu te da pripada gornjem domu UFC-ove lake kategorije.

37-godišnjak sada ima 20 UFC pobjeda iza sebe, a vrlo jasno ističe protiv koga želi upisati 21. pobjedu. Radi se o Conoru McGregoru, najvećoj UFC-ovoj zvijezdi. ''Notorious'' je trenutno u procesu oporavka od teškog prijeloma noge koji je zadobio u srpnju protekle godine. Nije poznato s kime će se borit, no Irac tvrdi kako ga čeka borba za pojas. Svi se nadamo kako UFC neće omalovažiti svoje ostale izazivače tako što će ih Conor sve preskočiti, iako nije nikog pobijedio od početka 2020. godine.

''Izgleda kao da će se Islam Makhachev boriti s Beneilom Dariushem. On je imao priliku boriti se sa mnom, ali nije htio. Prihvatio sam meč u velteru, ali oni nisu. Ne znam, Conor se navodno vraća na ljeto. To bi mogao biti dobar meč za mene. Borba za titulu već je ugovorena. Vidjet ćemo, puno stvari može se dogoditi. Ja samo želim biti aktivan i trebam dobra imena. Dugo sam u ovoj igri i treba mi ime koje me može natjerati da želim ići trenirati. To je ono što želim.'', rekao je RDA na konferenciji za medije nakon pobjede nad Moicanom.

Njegovi komentari došli su točno šest godina nakon što se Brazilac trebao boriti protiv McGregora na UFC 196 priredbi. Ipak, dos Anjos morao je tada otkazati meč zbog ozljede stopala, a Nate Diaz uskočio je kao kasna zamjena i šokirao je svijet pobjedom nad Conorom. Brazilac je često znao prozivati McGregora nakon toga, tražio je priliku da se meč ponovno ugovori, ali do toga nikad nije došlo. Možda je upravo sada pravi trenutak.

''Mislim da ta borba u ovom trenutku ima jako puno smisla. 16 mjeseci sam bio odsutan. Conor je slomio svoju nogu i vraća se na ljeto. Sve to ima smisla. Poprilično je luda situacija u ovoj kategorija, a mislim da meč između Conora i mene ima smisla. To bi bila borba za velik novac, naravno. Između nas postoji i određena povijest također.'', dodao je RDA.

Conor je trenutno deveti u poretku izazivača unutar lake kategorije, dok je RDa na šestom mjestu. Irac je u nizu od dva poraza i borba protiv Rafaela dos Anjosa pokazala bi nam pripada li McGregor vrhu ove kategorije ili je njegovo vrijeme odbrojano.

Linker
27. travanj 2024 05:37