UFC

(FOTO) ‘Rakić izgleda ogromno!‘: Srpski borac zapanjio je MMA javnost svojim zastrašujućim fizikalijama

Aleksandar Rakić

 Screenshot (instagram, Aleksandar Rakić)
32-godišnji Aleksandar Rakić objavio je fotografiju leđa kojom je oduševio fanove

Deset dana, toliko je Aleksandar Rakić udaljen od vjerojatno najvećeg meča u dosadašnjoj karijeri. Srpski borac poluteške kategorije nastupit će na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju, a protivnik će mu biti Magomed Ankalaev.

"Rakić ima priliku učiniti najzabavniju moguću stvar.", komentar je koji se u posljednje vrijeme nerijetko pojavljuje na objavama vezanim uz Rakića.

Strani MMA fanovi time aludiraju na situaciju pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije. Magomed Ankalaev trenutno je drugorangirani izazivač i mnogi ga već sada vide kao sljedećeg protivnika Alexa Pereire. Pretpostavka je kako je upravo Ankalaev borac s najvećim šansama za poraziti "Poatana", prvenstveno zbog svog stila borbe i jako dobrih hrvačkih vještina. Čak i sam Ankalaev puno više priča o Pereiri, nego o Rakiću koji je njegov sljedeći protivnik.

Zato fanovi navode da Rakić "ima priliku učiniti najzabavniju moguću stvar". Pobijedi li Ankalaeva, Dagestanac neće dobiti priliku protiv Alexa Pereire, barem zasad ne. Zapravo bi se Rakić na taj način mogao prometnuti u sljedećeg izazivača i zato je nastup na UFC 309 eventu vrlo, vrlo važan za "Raketu".

Sjajni srpski borac pripremama je pristupio maksimalno ozbiljno, kao što to radi tijekom cijele svoje karijere. Rakić je primjer sportaša koji je maksimalno posvećen svom poslu i pravi je radoholičar. Ovaj trening kamp odrađuje u Vitezu (Bosna i Hercegovina), zajedno u društvu Roberta Soldića, Agrona Smakićija, Ahmeda Krnjića, Martina Batura itd.

Nerijetko Rakić i ekipa odlaze trenirati na Vlašić gdje imaju i svojevrsne visinske pripreme, ali glavnina priprema ipak se odvija u dvorani. Sudeći prema fotografijama i videima, Rakić je u sjajnoj formi, a svojim fizikalijama zapanjio je kompletnu MMA javnost. Naime, jučer i danas društvenim mrežama kruži fotografija Rakićevih leđa uz opis kako Rakić "izgleda zbilja ogromno.". Rakićeva leđa uistinu izgledaju zastrašujuće i "Raketa" se doveo u maksimalno dobru formu.

Pojedini fanovi pozivaju antidopinšku agenciju da ga testiraju jer ne mogu vjerovati koliko Rakić izgleda snažno i "izrezano", ali Aleksandar nikada nije imao problema s doping testovima i ovakve fizikalije plod su mukotrpnog višegodišnjeg rada. Nadamo se da će Rakić pripreme privesti kraju bez ikakvih ozljeda, maksimalno zdrav i spreman za veliki izazov koji je pred njim.

Pojavi li se na maksimumu svojih mogućnosti, pobjeda nad Ankalaevim itekako je moguća.

Linker
16. listopad 2024 11:30