UFC

Randy Brown nezadovoljan kaznama za borce koji padnu na vaganju: ‘Oduzmite im 50 posto honorara‘

Randy Brown vs. Jared Gooden
 Screenshot (youtube, Ufc)
Borac velter kategorije večeras se susreće s protivnikom koji je osjetno premašio limit kategorije

Padovi na vagi problem su kojemu se ne nazire kraj. Gotovo svaka priredba ima barem jednog borca ili borkinju koji premaše granicu svoje težinske kategorije, a ništa drukčije nije bilo niti jučer prilikom vaganja za današnju UFC Fight Night 194 priredbu. Jared Gooden ako jedan od aktera sunaslovne borbe večeri prekoračio je gornju granicu velter kategorije za tri ''pounda'' ako računamo dopušteno prekoračenje od jednog ''pounda''.

Njegov protivnik Randy Brown pristao je na borbu unatoč tome te će mu pripasti 20 posto protivnikova honorara. Međutim, borac velter kategorije nije naročito oduševljen kaznama koje snose borci koji ne zadovolje propisane kilaže. Brown smatra kako se takve prijestupnike treba jače udariti po džepu.

''Tip je premašio granicu za četiri i pol 'pounda'. Okej, ja dobivam 20 posto njegovog honora, no problem je što taj tip ima samo tri borbe u UFC-u. On vjerojatno zarađuje oko 15 tisuća dolara po meču. Dakle, ja dobivam 20 posto od tog iznosa, a on dobiva prednost u kilaži. Vrijeme da se takvim tipovima počne oduzimati oko 50 posto honorara.'', napisao je Randy Brown u objavi na svom Twitter profilu.

Jedan od onih koji se složio s Brownom jeste Michael Chiesa. On je izuzev novčane kazne, dao još jedan prijedlog za sankcije borcima koji ne zadovolje propisanu težinu.

''Ne mogu se više složiti s tobom. Povisite novčane kazne ili/i kaznite borca koji je pao na vagi automatskim oduzimanjem boda u prvoj rundi. I prije nego se jave trollovi i počnu pričati sranja, znam da sam jednom u životu pao na vaganju za laku kategoriju.'', odgovorio je Chiesa na prijedlog Randyja Browna.

Oduzimanje boda jako je dobar prijedlog koji bi dodatno motivirao borce na veću discipliniranost kada je u pitanju skidanje kilaže. Nešto slično tome imamo prilike vidjeti u PFL-ovom turniru. Borci koji padnu na vaganju ne mogu ostvariti bodove za pobjedu, a od ove sezone čak im se i oduzimao jedan bod iz ukupne sume bodova koje su osvojili tokom turnira. Chiesin prijedlog nešto je drukčiji jer on se zalaže za oduzimanje bodova kojima se odlučuje o pobjedniku meča i time se borca koji nije zadovoljio propisanu težinu automatski stavlja u podređeni položaj.

Linker
23. travanj 2024 18:08